CHP Halk TV ile ipleri kopardı. Anlaşma feshedildi. Kararı CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem duyurdu

CHP ile Halk TV arasında ipler koptu. Açıklama CHP Planlama ve Sosyal Medya politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem'den geldi Erdem, Halk TV ile yapılan anlaşmanın tek taraflı feshedildiğini açıkladı. Erdem "Halk TV ile tüm ilişkimiz sona ermiştir." ifadelerine yer verdi. Cafer Mahiroğlu da sosyal medya üzerinden açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel CHP Halk TV ile ipleri kopardı. Anlaşma feshedildi. Kararı CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem duyurdu

CHP'de sular durulmuyor. Seçimlerden sonra CHP içinde yaşanan tartışması ve Ekrem İmamoğlu'nun öncülük ettiği gizli toplantının ifşa almasından sonra CHP'de önemli bir gelişme yaşandı.

CHP ile Halk TV arasında 1 Ocak'ta imzalanan sözleşme feshedildi. Açıklama CHP Planlama ve Sosyal Medya politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem'den geldi

SÖZLEŞMEYİ TEK TARAFLI FESHETTİLER

Erdem, yaptığı yazılı açıklamasında, "Halk TV isimli televizyon kanalı ile partimiz arasında yapılmış olan ve Anayasa Mahkemesi ve Sayıştay denetimine tabi; 01.01.2023 tarihli protokolün 6.3. maddesi kapsamında, partimiz tek taraflı fesih hakkını kullanmış, Halk TV ile tüm ilişkimiz sona ermiştir" ifadelerini kullandı.

CHP'nin Ankara 54. Noterliği'nde gönderdiği fesihnamede şu ifadelere yer verildi:

Sayın muhatap, tarafınızla müvekkil Cumhuriyet Halk Partisi arasında, 01.01.2023 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. Bu sözleşmenin 9.11. numaralı maddesi ile zaten daha önce varsa tarafınızla imzalanmış tüm sözleşmeler sonlanmıştı.

01.01.2023 tarihli sözleşmenin 6.3. maddesi, 7 gün önceden bildirmek kaydı ile sözleşmenin tek taraflı ve tazminatsız olarak feshedilebileceğini düzenlemektedir.

Bu çerçevede, işbu ihtarın tarafınıza tebliğinden itibaren sözleşmede yazılı sürenin (7 gün) geçmesi ve sözleşmeyi yukarıdaki madde uyarınca tek taraflı ve tazminatsız olarak feshettiğimiz, feshin kabule bağlı olmadığını, bu süreden sonra sözleşmeye konu hizmetin tarafınızdan alınamayacağını ve bu güne dek iki tarafın yükümlülüklerinin devam edeceğini vekaleten saygılarımızla bildiririz.

CHP Halk TV ile ipleri kopardı. Anlaşma feshedildi. Kararı CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem duyurdu

Öte yandan Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu da sosyal medya üzerinden açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

Halk TV ile CHP arasında, parti yönetiminin basın ve grup toplantılarının yayınlanması karşılığında yapılan, Sayıştay denetimine de tabi olan anlaşma, CHP tarafından tek taraflı olarak feshedilmiştir. CHP yönetiminin en doğal hakkı olan bu kararı saygıyla karşılıyoruz. Halk TV’nin objektif haberciliğinin muhatabı seyircisidir, izlenme oranları, seyircisiyle kurduğu derin ve sarsılmaz bağ da bunun kanıtıdır. Çağdaş Türkiye’den, kuruluş değerlerinden, halktan, emekten, gerçekten yana haberciliğimizden, RTÜK’ün rekor cezalarına rağmen taviz vermedik, şimdi de öyle olacak. Yayıncılıktaki ilkemiz bir partinin yanında ya da karşısında, bir partinin yönetiminin yanında ya da karşısında olmak değil halkın ve haklının yanında olmaktır. Biz bu ilkeler doğrultusunda yayıncılıktan asla taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin