Cem Yılmaz, otizmli müzik dehası Yunus Yazar’ı ziyaret etti

Cem Yılmaz, daha önce konservatuvara girmesi için destek verdiği Beykoz'da yaşayan ve Mozart kulağına sahip olan otizmli Yunus'u ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Cem Yılmaz, otizmli müzik dehası Yunus Yazar’ı ziyaret etti

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, Yunus Yazar’ı ziyaret etti. İki kez üniversite sınavına giren Yunus, Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun olmuş ancak iki kere üniversite sınavına girip 100 puan barajını aşamadığı için yetenek sınavına girememişti. Otizmli Yunus’un görüntülerini paylaşan Cem Yılmaz, Twitter’da “Bu kardeşimize destek olmak istiyorum. Konservatuvar okuması için yetkililer de destek olursa burs vermek isterim” yazmıştı.



TEK KATLI GECEKONDUDA, 7 SAAT PİYANO BAŞINDA



Yılmaz’ın çağrısından sonra Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Yekta Saraç devreye girmiş ve Yunus’un durumunu inceledikten sonra, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na yönlendirmişti. Yılmaz, bunu da sosyal medya hesabından duyurarak, “Otizmli Yunus evladımızın İstanbul Üniversitesi Konservatuvarında yapılan değerlendirme neticesinde üstün yetenekli olduğunun tespit edildiğini öğrendim. Kendisini tebrik ediyor, eğitim hayatında başarılar diliyorum” demişti.



Yılmaz’ın ziyaret ettiği Yunus, tek katlı gecekonduda yaşıyor, kendisine bir hayırsever tarafından hediye edilen piyanonun başında günde 7 saatini geçiriyor. Yılmaz, Mozart’la aynı müzik kulağına sahip olduğu söylenen Yunus ile buluşmasını şöyle paylaştı…



Cem Yılmaz, otizmli müzik dehası Yunus Yazar’ı ziyaret etti


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin