Canlı yayında bomba iddia: Şu anda sıra İran'da... Naim Babüroğlu İsrail-Hamas çatışmasına değindi ve...

İsrail'in dün Gazze'de hastanede katliam yapmasının ardından gözler yeniden Ortadoğu'ya çevrildi. tv100 canlı yayınında Kerem Kırçuval'ın konuğu olan İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Naim Babüroğlu son gelişmeleri değerlendirdi ve sırada İran olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Canlı yayında bomba iddia: Şu anda sıra İran'da...  Naim Babüroğlu İsrail-Hamas çatışmasına değindi ve...

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Naim Babüroğlu, tv100'de İsrail ve Hamas çatışmasıyla ilgili çok önemli bir açıklama yaptı ve iddiayı gündeme getirdi. 

tv100'de Kerem Kırçuval ile 9'den 12'ye programına katılan Babüroğlu, Hamas'ın saldırılarıyla başlayan ve ardından İsrail'in hastanede katliam yapmasına kadar giden bu savaş için İran'a dikkat çekti ve "Türkiye’nin komşusu olduğu Suriye’nin iki tane uluslararası havalimanı var, bunlar bombalanıyor ve haber olmuyor. Türkiye’deki sözde aydınlar ‘Bu Arap halkı hareketidir’ dedi. Irak, Libya ve Suriye ayakta kalsaydı, İsrail bu kadar pervasızca savaş suçu işleyemezdi. Şu anda sıra İran’da" iddiasında bulundu. 

Proje çok belli ama Netanyahu’nun savaş suçları işleme konusunda bu kadar ileri derecede öngörmedi diye değerlendiriyorum. Netanyahu mümkün olduğu kadar İran’ı kışkırtıyor, çünkü İran’ın kışkırtılması demek ABD’nin ister istemez bu savaşa dahil olması demek.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin