Canlı Yayında asgari ücretin ne kadar olacağını açıkladı. SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan flaş açıklama geldi. 2023 Temmuz ayı asgari ücret rakamını duyurdu

Milyonlarca çalışan temmuz ayında yeniden belirlenecek olan yeni asgari ücretin ne olacağını merakla beklerken SGK uzmanı Özgür Erdursun, tv100 canlı yayınında önemli açıklamalar yaptı ve asgari ücretle ilgili rakam verdi. Erdursun, ne katar zam yapılacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Canlı Yayında asgari ücretin ne kadar olacağını açıkladı. SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan flaş açıklama geldi. 2023 Temmuz ayı asgari ücret rakamını duyurdu

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün ilk toplantısını gerçekleştiriyor.

Toplantı öncesi hem hükümet hem de işveren tarafından peşpeşe açıklamalar yapıldı.

Masadaki Türk-İş heyetinin komisyonda yüzde 25'in üzerinde bir zam oranını zorlaması bekleniyor.

Bugün yapılacak toplantı öncesi TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’la bir araya geldi. Türk-İş ile istişare halinde olduklarını söyleyen Akkol, “Bayrama girmeden bu sürecin tamamlanmasını istiyoruz” diye dedi. 

İşte gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantısına çevrilmişken tv100 canlı yayınına bağlanan SGK uzmanı Özgür Erdursun, işverenlerin kafasındaki asgari ücret rakamını duyurdu ve bununla birlikte temmuz ayında bu rakamın ne kadar olacağını açıkladı. 

10'dan 12'ye programında Kerem Kırçuval'ın sorularını yanıtlayan Özgür Erdursun, "şverenlerin kafasındaki rakam 10 bin 500 TL, hükümetin yetkilileri Çalışma Bakanına pazarlığı sen yap derse, o da 11 bin TL’de anlaşır, açıklamayı da Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan yapacaksa asgari ücret 12 bin TL olur. Asgari ücrete de yaklaşık yüzde 40 zam yapılır." dedi.

İşte o açıklama

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin