Bugün gazetesi yazarından Ece Temelkuran'a sert çıkış!

Bugün gazetesi yazarı Gülay Göktürk bugün yazdığı yazısında Ece Temelkuran'ı sert sözlerle eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Bugün gazetesi yazarından Ece Temelkuran'a sert çıkış!

Gülay Göktürk bugün yazdığı köşesinde Ece Temelkuran'ın genel yayın yönetmenliğinde 13 Eylül tarihinde BirGün gazetesinde manşetten verilen 'Ambulans çağırsak Aleviyiz diye gelmez' başlıklı haberi kendisine gelen belge ile yalanladı. Göktürk yazısında "Her yalanı, her iftirayı, her çarpıtmayı anında ve somut olarak çürütmek lazım" ifadelerine yer verdi.



İşte Gülay Göktürk'ün 'Ambulans gitmiş mi, gitmemiş mi?' başlıklı yazısı:



Son yazımda, Birgün Gazetesi'nin bir manşet haberini konu etmiştim. Gazete, Antakya'nın Armutlu mahallesinde yaşayan bir esnafa atfen "Ambulans çağırsak Aleviyiz diye gelmez" sözünü iri puntolarla manşete çıkarmıştı. Tabii, esnafın adı sanı belli değildi.



Ben böylesine ağır bir suçlamayı kaynak göstermeden vermenin gazetecilikle asla bağdaşmayacağını; burada gazetecilikle hiç ilgisi olmayan başka bir şey yapıldığını söylemiş, öte yandan da yetkilileri bu iddiayı bütün yönleriyle ele almaya; çağrı kayıtlarını inceleyip, sonucu da kamuoyuna açıklamaya çağırmıştım.



Çağrıma cevap çabuk geldi.



Yazımın yayımlandığı gün, Acil Servis Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Coşkun'dan bir mesaj ve bir bilgi notu aldım.



Yazının tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin