Bu yöntemi hiç duymadınız! Kırılan tırnaklarınızı anında onarıyor: Tırnaklarınızın daha sağlıklı uzaması için bunu mutlaka yapın

Özellikle su, deterjan, çamaşır suyu ve dezenfektanın fazla kullanımı tırnakları güçsüzleştiriyor. Pandemi döneminde dezenfektanın normalde sık kullanılması hem elleri tahriş edebiliyor hem de tırnaklarınızın yapısını bozuyor. Zaman zaman güçsüzleşerek kırılan tırnaklar, özellikle kadınlar için büyük bir probleme dönüşebiliyor. İşte bu yöntemle, kırılan tırnaklarınızı anında onarabilirsiniz! Bu yöntemi daha önce duymadınız!

Google Haberlere Abone ol
Bu yöntemi hiç duymadınız! Kırılan tırnaklarınızı anında onarıyor: Tırnaklarınızın daha sağlıklı uzaması için bunu mutlaka yapın

Herkes güzel ve bakımlı ellere sahip olmak istiyor. Bakımlı el görünümü için tırnakların görünümüne dikkat etmek gerekiyor. Tırnakların sağlıklı olması için düzenli olarak tırnak bakımı yapmak gerekiyor. Zamanla su, deterjan, dışarıdan gelen müdahaleler gibi etkenler nedeniyle tırnaklarda kırılmalar yaşanabiliyor. Tek kırık tırnak kötü bir görünüme sebep oluyor. Kırılan tırnak nedeniyle diğer tırnaklarınızı da kısaltıyorsanız artık bunu yapmanıza gerek yok. Kırılan tırnağınızı çok kolay bir şekilde eski görünümüne getirebilirsiniz.

MALZEMELER

  • Çay poşeti
  • Yapıştırıcı
  • Törpü
  • Oje

Bu yöntemi hiç duymadınız! Kırılan tırnaklarınızı anında onarıyor: Tırnaklarınızın daha sağlıklı uzaması için bunu mutlaka yapın

YAPILIŞI

Çay poşetini kırılan tırnağınız boyutunda kesiniz. Kırılan bölgeye yapıştırıcı sürerek çay poşetini yapıştırınız. Yapıştırılan bölümün üzerini törpüleyiniz. Kendi tırnağınız gibi görünmesi için üzerine oje sürünüz.

TIRNAK KIRILMASI NEDEN OLUR?

  • Tırnak kırılmalarının en yaygın nedeni vitamin eksikliğidir.
  • Kolonya, ıslak mendil gibi kimyasal ürünler aşırı kullanıldığında tırnak derisine zarar verir ve tırnaklar tahriş olur.
  • Kalıp sabun yerine sıvı sabun kullanmak da tırnak kırılmasına neden olur.
  • Soğuk havalarda deri yüzeyinde çatlamalar görülür. Bu durum tırnaklar için de geçerlidir.
  • Oje tırnağın sertleşmesini sağlasa da çok sık kullanıldığında tırnak kırılmasına neden olabilir.

Bu yöntemi hiç duymadınız! Kırılan tırnaklarınızı anında onarıyor: Tırnaklarınızın daha sağlıklı uzaması için bunu mutlaka yapın - Resim : 2

EVDE TIRNAK BAKIMI NASIL YAPILIR?

  • Tırnak bakımını yapmadan önce bir kabın içerisine ılık su koyun ve tırnaklarınızı bu suda 15 dakika bekleyin.
  • Yumuşayan tırnaklar için ikinci adım kesme ve törpüleme işlemidir. Tırnaklarınızın kenarlarını çok bastırmadan törpüleyin.
  • Tırnak bakımı için törpünün ardından ölü derileri kesme işlemine geçin. Tırnak diplerinde bulunan ölü derileri nazikçe çıkartın.
  • Tırnak bakımını haftada 2 kez uygulayın. Tırnaklarınıza nemlendirici krem ile masaj yapın.
  • Kış aylarında tırnaklarınızı korumak için eldiven takın.
  • Ojeleri 3 günden fazla bekletmemeli ve silmelisiniz. Sildikten sonra 2 gün bekleyin. Bu sayede tırnakların hava almasını sağlayabilirsiniz.
  • Tırnaklarınıza oje sürdükten sonra bir kat cila uygulayın. Bu sayede daha sert ve güçlü bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Bu yöntemi hiç duymadınız! Kırılan tırnaklarınızı anında onarıyor: Tırnaklarınızın daha sağlıklı uzaması için bunu mutlaka yapın - Resim : 3

TIRNAKLARI GÜÇLENDİRMEK İÇİN DOĞAL YÖNTEMLER

LİMON SUYU

Tırnakları güçlendirmesiyle bilinen limon suyu, tırnaklarda oluşan çatlakları ve lekeleri giderir. Özellikle tırnak sararmasına iyi gelmesiyle bilinir. Ilık suyun içerisine yarım limon sıkın. Tırnaklarınızı suyun içinde bekletin. Limon kabukları ile tırnaklarınızı ovalayın.

BADEM YAĞI

A, B ve E vitamini bakımından zengin olan badem yağı, özellikle vitamin eksikliği nedeniyle kırılan tırnaklar için ideal bir çözümdür. Birkaç damla badem yağını tırnaklarınıza ve çevresine sürerek 3-4 dakika masaj yapın. Haftada 2-3 kez uygulayabilirsiniz.

ZEYTİNYAĞI

Tırnakları nemlendirme ve besleme konusunda en iyi malzeme ise zeytinyağıdır. E vitamini bakımından zengin olan zeytinyağı, tırnakların sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlar. Tırnakların üzerine temiz bir pamukla sıcak zeytinyağı sürün ve 10 dakika masaj yapın.

KARBONAT

Bir su bardağı suyun içerisine bir yemek kaşığı karbonat atın ve erimesi için karıştırın. Ellerinizi bu suda 15 dakika beklettikten sonra temiz suyla durulayın.

Bu yöntemi hiç duymadınız! Kırılan tırnaklarınızı anında onarıyor: Tırnaklarınızın daha sağlıklı uzaması için bunu mutlaka yapın - Resim : 4

ELMA SİRKESİ

Tırnakları yumuşatmak, güçlendirmek ve uzamasını hızlandırmak için en etkili yöntemlerin başında elma sirkesi gelir. Bir su bardağı ılık suyun içine bir yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin. Tırnaklarınızı bu suya batırarak hafifçe masaj yapın. 

JOJOBA YAĞI

Jojoba yağı da tırnakları güçlendirme konusunda etkili olan malzemelerden biridir. Birkaç damla jojoba yağını tırnaklarınıza sürün. Hafifçe ovalayarak 5 dakika masaj yapın ve suyla durulayın.

BAL VE YUMURTA SARISI

Yüksek miktarda A vitamini içeren yumurta sarısı, kırılgan tırnakların güçlenmesine yardımcı olur. Bir çay kaşığı bal ve yumurta sarısını karıştırıp tırnaklara ve çevresindeki deriye sürün. 15 dakika beklettikten sonra durulayın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin