Bu poğaça 10 dakikada hazır oluyor: Lezzetiyle adeta baş döndürüyor. Maya derdi olmayan dereotlu poğaçayı mutlaka deneyin. Dereotlu poğaça nasıl yapılır?

Maya süresi beklemeden lezzetli poğaça hazırlamak istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin. İşte maya derdi olmayan 15 dakikada hazır dereotlu poğaça tarifi...

Google Haberlere Abone ol
Bu poğaça 10 dakikada hazır oluyor: Lezzetiyle adeta baş döndürüyor. Maya derdi olmayan dereotlu poğaçayı mutlaka deneyin. Dereotlu poğaça nasıl yapılır?

Lezzetli bir o kadar da pratik bir poğaça hazırlamak istiyorsanız bu tarif tam size göre. Dereotlu poğaçanın en lezzetli hali...

Malzemeler;

125 gr margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında)
2 adet yumurta (birisinin sarısı üzerine sürülecek)
Yarım çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet dereotu
3,5 - 4 su bardağı un

İçi için;
150 gr beyaz peynir

Üzeri için;
Yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Çörek otu

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir yoğurma kabının içerisine yarım paket margarin veya tereyağını, birisinin sarısını üzeri için ayırdığımız 2 adet yumurtayı, yarım çay bardağı yoğurdu, 2 yemek kaşığı sirkeyi, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 paket kabartma tozunu, 1 tatlı kaşığı toz şekeri, 1 tatlı kaşığı tuzu ve 3,5- 4 su bardağına yakın unu alalım.

Malzemeleri kabın içerisine aldıktan sonra hamurumuzu yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım. Bu noktada ele yapışmayan yumuşak formlu bir hamur elde etmemiz gerekiyor. 

Hamurumuzu uygun bir formda hazırladıktan sonra içerisine ince ince kıyılmış dereotumuzu ilave edelim. Hamurumuzu güzelce toparlayalım.

Akabinde poğaçanın iç harcını hazırlamaya başlayalım. İç harcı için beyaz peyniri bir çatal yardımıyla güzelce ezelim. 

Hamurumuzdan bir parça alalım ve orta büyüklükte açalım. Açma işlemini tamamladıktan sonra hamurumuzun içerisine peynir ilave edelim ve yarım şekilde hamurumuzu kapatalım.

Şekillendirme işlemini tamamladıktan sonra pişirme kağıdı serili olan fırın tepsinin içerisine alalım. Tüm hamura bu işlemi uygulayalım.

Ardından hamuru yaparken ayırdığımız yumurta sarısının içerisine bir miktar kadar 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyelim. Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra poğaçaların üzerine bir fırça yardımıyla sürelim.

Son olarak poğaçaların üzerine çörek otu ya da susam ilavesinde bulunalım ve önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında yaklaşık olarak 30 dakika kadar pişirelim. 

Alt ve üstü eşit bir şekilde piştikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin