Bu lezzete aşık olacaksınız: Kıyır kıyır susamlı çubuk tarifi yeni gözdeniz olacak. Tuzlu susamlı çubuk nasıl yapılır?

Yediğiniz tüm tuzluları unutun ve hemen bu tarifi deneyin. Oldukça pratik aynı zamanda bir o kadar lezzetli...

Google Haberlere Abone ol
Bu lezzete aşık olacaksınız: Kıyır kıyır susamlı çubuk tarifi yeni gözdeniz olacak. Tuzlu susamlı çubuk nasıl yapılır?

Kısa süre çerisinde az malzemeleyle lezzetli bir kurabiye yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre. Çayın yanına ya da ansızın gelen misafirlerinize ikram edebilmek için bu tarifi mutlaka deneyin.

Tuzlu çubuğunuzu kendiniz yapmak istiyorsanız bu tarifi deneyebilir ve lezzetine doyabilirsiniz. İşte hem lezzetli hem de kolay tuzlu kurabiye yapımı

Malzemeler

Hamuru için;

125 gr margarin ya da tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
1 adet yumurta akı
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 su bardağı un

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı pekmez
Kavrulmuş susam

Yapılışı

İlk olarak uygun bir yoğurma kabının içerisine 125 gram tereyağı ya da margarini alın. Tereyağının üzerine  yarım çay bardağı sıvı yağını, 2 yemek kaşığı sirkeyi,1 yemek kaşığı toz şekeri, 1 tatlı kaşığı tuzu, 1 adet yumurtanın akını ve son olarak 3 su bardağı unu ilave edin.

Malzemeleri ilave ttikten sonra yoğurma sürecine başlayabilirsiniz. Uygun hamur formuna getirdikten sonra tezgahın üzerine pişirme kağıdı serelim.

Pişirme kağıdı bulunan tezgahın üzerine hamurumuzu alalım ve hamurumuzu elimizle genişletmeye başlayalım. Elimizle ilk genişliği verdikten sonra oklava yahut merdane yardımıyla açma işlemini tamamlayalım.

Yaklaşık olarak 25 x 25 büyüklüğünde hamurumuzu açalım. Açma işlemini tamamladıktan sonra uygun bir kasenin içerisinde  1 adet yumurta sarısına bir çay kaşığı pekmez ekleyelim ve karıştıralım.

Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra hamurun üzerine karışımı güzelce sürün. Hamurun üzerine karışımı sürdükten sonra üzerine bolca susam serpiştirin.

Tüm hamurun üzerini susam ile kapattıktan sonra fırına göndermeden evvel buzdolabının içerisinde bir miktar bekletin.

30 dakikalık buzdolabı dinlendirmesinin ardından hamurumuzu 1 cm boyunca keselim. Akabinde aralıklı olarak fırın tepsinin içerisine dizelim.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fansız fırında 25 dakika kadar pişirelim. Sürenin sonunda dilediğiniz serivs edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin