Bu da oldu. Polisin şüphe üzerine durdurduğu kişinin üstünde uçaksavar mermisi bulundu

İzmir'de polis ekipleri tarafından şüphe üzerine durdurulan bir kişinin üzerinden uçaksavar mermisi bulundu. Mermiyi askerden hatıra olarak getirdiğini söyleyen kişi ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
Bu da oldu. Polisin şüphe üzerine durdurduğu kişinin üstünde uçaksavar mermisi bulundu

Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliğine bağlı polis ekipleri, sokakta şüphe üzerine bir motosikleti durdurdu. Kimliği öğrenilemeyen motosiklet sürücüsünün şüpheli hareketleri üzerine polis ekipleri üst araması da yaptı.

Arama sırasında şüphelinin üzerinden uçaksavar mermisi çıktı. Gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki ifadesinde, uçaksavar mermisini askerden hatıra olarak getirdiğini söylediği öğrenildi. Şüpheli, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 

UÇAKSAVAR NEDİR?

Uçaksavar, genellikle hava saldırılarına karşı savunma amaçlı kullanılan bir tür ateşli silahtır. Uçaksavarlar, düşman uçaklarını veya füzeleri etkisiz hale getirme veya uzaklaştırma amacı taşırlar. Bu tür silahlar, genellikle askeri üsler, gemiler, araçlar veya sabit mevziler üzerinde konumlandırılırlar.

Uçaksavarlar, farklı türleri olan birçok silah sistemini içerebilir, ancak temel işlevleri düşman hava araçlarını vurmak veya tehdidi önlemektir. Uçaksavarlar, büyük kalibreli topçu silahları, hava savunma füzeleri veya otomatik topçu sistemleri gibi çeşitli tiplerde olabilir. Hava savunma sistemi, radarlar ve diğer sensörlerle donatılmış olabilir ve hedefleri tespit etmek ve takip etmek için bu teknolojiyi kullanır.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin