BirGün muhabirine Cumhurbaşkanı’na hakaretten dava

BirGün muhabiri Onur Erem’e “Google da biliyor: Hırsız, katil AKP ve Erdoğan” başlıklı haberinden dolayı hakaret davası açıldı.

Google Haberlere Abone ol
BirGün muhabirine Cumhurbaşkanı’na hakaretten dava

BirGün muhabiri Onur Erem'e "Google da biliyor: Hırsız, katil AKP ve Erdoğan" başlıklı haberinden dolayı açılan soruşturmada "hakaret kastı" var denilerek Erem'e dava açıldı.



Savcılık BirGün muhabiri Onur Erem’e 8 Mayıs 2015 tarihinde Google’nın otomatik tamamlama (autocomplete) özelliğinin “hırsız katil ile hırsız ve katil” aramalarına AKP’yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı önermesini haberleştirdiği için başlatılan soruşturmada “hakaret kastı” var diyerek dava açılmasını talep etti.



Basın Savcısı Umut Tepe’nin hazırladığı iddianamede Erem’in haberinin Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında “hakaret kastının” açıkça belli olduğu gerekçesiyle Erem’in bir yıldan dört yıla kadar ceza alması ve bu cezanın basın yoluyla işlendiği için üçte bir oranında arttırılması talep edildi.



EREM: GAZETECİLİK ÖDÜLÜ GİBİ DAVABirGün muhabirine Cumhurbaşkanı’na hakaretten dava



 Erem “Günümüzde Cumhurbaşkanı'na hakaret davaları gazetecilik ödülü gibi bir şey oldu” diyerek şunları ekledi:



“Bu dönemde Erdoğan’ın ve AKP’nin görüşlerine katılmayanlara karşı bir dava silsilesi var. Sadece BirGün değil cemaat gazetelerine Özgür Gündem’e ve daha birçok gazeteye karşı davalar açılıyor. BirGün Gazetesi’nde de muhabirlere, editörlere ve genel yayın yönetmenlerine birçok dava açıldı.”

 



"İKTİDARI RAHATSIZ EDEN HER ŞEY SUÇ"



Yapmış olduğu haberin sadece Google’da yapılan bir aramaya site tarafından yapılan bir önermeyi haberleştirdiğini söyleyen Erem “Böyle bir sonuç her ülkede haber olur ancak nedense Türkiye’de iktidarı rahatsız edecek her şey hukuk sistemi açısından birer suç” diye konuştu.



Soruşturmanın davaya dönüşeceğini tahmin etmediğini ekleyen Erem savcılığın “hakaret kastı" gerekçesiyle iddianame hazırladı, 50. Asliye Ceza Mahkemesi de ddianameyi kabul etti.



 Davanın duruşması 28 Ocak’ta Çağlayan Adliyesi’nde görülecek. (BİANET)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin