Bir paket 53 lira oldu, sahte sigara satışı patladı. Sigara tiryakileri dikkat: Bu işaret varsa içtiğiniz sigara sahte. Sahte sigara nasıl anlaşılır? Özgür Aybaş açıkladı

Sigara fiyatlarına gelen rekor zamlar sonucunda kaçak sigara satışları da patladı. Piyasada çok miktarda kaçak sigara dolaşırken Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, sigara tiryakilerini uyardı ve bir video paylaşarak sahte sigaraları nasıl onlayabileceklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Bir paket 53 lira oldu, sahte sigara satışı patladı. Sigara tiryakileri dikkat: Bu işaret varsa içtiğiniz sigara sahte. Sahte sigara nasıl anlaşılır? Özgür Aybaş açıkladı

Sigara fiyatlarına son bir yıldır inanılmaz zamlar geliyor. Fiyatlar neredeyse iki ayda bir neredeyse güncelleniyor. En düşük sigara fiyatı ortalama olarak 50 TL olurken, sigara tiryakileri de yükselen fiyatlara karşı tütüne yönelirken kaçak sigara satışları da patladı.

Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı ve sigara fiyatlarına gelen zamların kaçak satışları artırdığını açıkladı. Peki sahte sigara nasıl anlaşılır?

Piyasada yüksek oranda kaçak sigara bulunduğunu belirten Aybaş, sigara tiryakilerini uyaran bir video paylaştı ve sahte sigaranın nasıl anlaşılacağını açıkladı.

MUTLAKA O PROGRAMI İNDİRİN

Aybaş, paylaştığı mesajda "Tekrar hatırlatmakta fayda var sürekli gelen zamlar kaçağı ülke genelinde arttırmıştır. Piyasada yüksek oranda sahte sigara dolaşıyor bilgilendirme videosudur . Telefonlarınıza (Darphane BUİS) uygulaması var barkod okuma programını mutlaka kaçak içki ve sigara tanıma programı indirin twetin devamında videoları izleyin Pahalılığın ve vergi oranının yüksek olduğu ülkelerde kaçak ürünler kaçınılmazdır" ifadelerini kullandı.

İşte sahte sigarayı anlamanın yolu...

SİGARA SAĞLIĞA ZARARLIDIR

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin