BioNTech aşısı tiroidit hastalığını mı tetikliyor? Uzman doktor İbrahim Barut'tan BioNTech ile ilgili korkutan açıklama

Aşıların güvenli olup olmadığı tartışmasını alevlendirecek, aşı karşıtlarının belki de argüman olarak kullanacağı ürkütücü bir iddia Genel Cerrahi Uzmanı İbrahim Barut'tan geldi. Barut, sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak BioNTech aşısı olanlarla ilgili bomba bir iddiada bulundu. "5 ayda gördüğüm tiroid sayısı 30 yıllık doktorluk hayatımda gördüğüme yakın" diyen Barut, bu hastaların ortak noktasını ise BioNTech aşısı yaptırmış olmalarına bağladı.

Google Haberlere Abone ol
BioNTech aşısı tiroidit hastalığını mı tetikliyor? Uzman doktor İbrahim Barut'tan BioNTech ile ilgili korkutan açıklama

Genel Cerrahi Uzmanı İbrahim Barut'tan BioNTech aşısıyla ilgil korkutucu bir açıklama geldi.

Sosyal medya üzerinden bir paylaşım yapan Doktor İbrahim Barut, emikli olduğunu ve yaklaşık 5 aydır özel bir hastanede çalıştığını söyleyerek ürkütücü bir iddiada bulundu.

Barut'a göre BioNTech aşısının tiroidit hastalığını tetiklemesi ve ortaya çıkarması olasılığı yüksek.

Barut, paylaşımında, "Emekli olup son 5 aydır Özel hastanede çalışıyorum.. 5 ayda gördüğüm tiroidit sayısı 30 yıllık doktorluk hayatımda gördüğüme yakın. Öykülerini sorguladığımda hastaların biontek aşılı olmaları en dikkat çekici ayrıntı. Hatırlarsanız Otoimmun hastalıklara dikkat çekmiştim." dedi.

BioNTech aşısı tiroidit hastalığını mı tetikliyor? Uzman doktor İbrahim Barut'tan BioNTech ile ilgili korkutan açıklama

Barut'un bu paylaşımından sonra kendisine yönelik eleştiriler gelirken, bir çok kişi de hocaya destek verip aşının zararlarını gördüklerin iddida ettiler.

Barut da yeni bir paylaşım yaparak, "Bazı terim, şirket isimleri.. gibi kritik kelimeler radara takılıyor sonra Twitter hesabı sorun yaşamaya başlıyor. Bazı sığ düşünceli tipler var bunlara takılıyor Sen nasıl 30 senelik doktorsun diye linç temelli yorum yapıyor.. Bu yorumu yapanın yaşı kadar hekimlik hizmetim var. 2 yabancı dil bilen 40'dan fazla uluslararası yayın yazmış, alanında profesör olmuş 6000 küsur Doktor yetiştirmiş, 60 küsur Cerrah yetiştirmiş bir Emekli Hoca'yım.. Ve hâlâ insanımıza hizmet vermeye yardımcı olmaya çalışıyorum.. Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az" tepkisinde bulundu.

BioNTech aşısı tiroidit hastalığını mı tetikliyor? Uzman doktor İbrahim Barut'tan BioNTech ile ilgili korkutan açıklama - Resim : 2

"Otoimmun" hastalığı nedir?

Peti doktor İbrahim Barut'un daha önce dikkat çektiği ve mesajında da vurguladığı "Otoimmun" hastalığı nedir?

Otoimmün hastalıklar, bağışıklık sisteminin yanlışlıkla vücudun normal dokularına saldırdığı bir durumdur. Bağışıklık sistemi normalde bakteri ve virüs gibi mikroplara karşı koruma sağlar. Bu yabancı işgalcileri algıladığında hemen savunma hücrelerini devreye sokar. ‌Otoimmün bir hastalıkta ise bağışıklık sistemi vücudun eklemler, cilt gibi çeşitli doku ve organlarını yabancı olarak algılar. Örneğin ‌otoimmün bir hastalık olan tip 1 diyabet pankreas hücrelerine, ‌romatoid artrit eklemlere saldırır.

Otoimmün hastalık nedir? 

Vücudun bağışıklık sistemi, kişiyi hastalık ve enfeksiyonlardan korur. Fakat ‌otoimmün hastalıklarda bağışıklık sistemi yanlışlıkla vücudunun sağlıklı hücrelere saldırarak hastalığa yol açar. ‌Otoimmün hastalıklar vücudun birçok doku ve organını etkileyebilir.

Otoimmün hastalık neden olur? 

‌Otoimmün hastalıkların nedeni tam olarak bilinmemektedir. Fakat genetik ve çevresel faktörlerin ortak bir sonucu olduğu düşünülmektedir. Kadınlarda daha sık görülür. ‌Multipl skleroz ve ‌lupus gibi bazı ‌otoimmün hastalıklar ailesel geçiş gösterir. Her aile üyesi mutlaka aynı hastalığa sahip değildir, ancak diğer ‌otoimmün hastalıklara yatkınlık söz konusudur.

‌Otoimmün hastalıkların görülme sıklığının her geçen gün artması nedeniyle, araştırmacılar enfeksiyonlar, kimyasal maddeler veya ‌solventlere maruz kalma gibi çevresel faktörlerin de etken olabileceğinden şüphelenmekteler. Yüksek yağ ve şeker oranına sahip ya da işlenmiş yiyeceklerle beslenmek bağışıklık tepkisine yol açarak iltihaplanmaya neden olabilir ve bazı ‌otoimmün hastalıkları tetikleyebilir. Hijyen hipotezi adı verilen bir başka teoriye göre aşılar ve antiseptikler nedeniyle, günümüzde çocuklar geçmişte olduğu kadar mikroplara maruz kalmaz. Bu da bağışıklık sisteminin zararsız maddelere aşırı tepki vermesiyle sonuçlanır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin