Binanın yıkımı sırasında fark edilmişlerdi. Galeria'daki bir kedi daha kurtarıldı. Daha önce kurtarılan kediler sahiplerine teslim edildi

Diyarbakır'da 4 bloktan birinin çökmesi sonucu 89 kişinin yaşamını yitirdiği Galeria Sitesi’nde, fark edilen 4 kediden 2’ncisi de sabah saatlerinde kurtarıldı. Kurtarılan kedi sayısı, 8'e yükseldi. Yıkım ise durduruldu. 

Google Haberlere Abone ol
Binanın yıkımı sırasında fark edilmişlerdi. Galeria'daki bir kedi daha kurtarıldı. Daha önce kurtarılan kediler sahiplerine teslim edildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi koordinasyonuyla kentte merkez Sur, Yenişehir ve Bağlar ilçelerinde ilk etapta ağır hasarlı 35 yapının yıkımı için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda merkez Yenişehir ilçesinde ağır hasar gören Galeria İş Merkezi ve üstündeki sitede, arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından dün başlayan yıkıma, içeride kedilerin olduğunun tespit edilmesi üzerine ara verilerek hayvanları kurtarma çalışması başlatıldı.

AFAD ekiplerince alana getirilen vinç aracılığıyla sitedeki binanın katlarına yerleştirilen kafesler sayesinde dün gece kurtarılan 2 kedi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavilerinin ardından sahipleri Ezra Elbistan ve Velat Karakaplan'a teslim edildi.

8 kedi kurtarıldı

Ekiplerin çalışması sonucu söz konusu 2 kedi dışında 1 kedi daha kurtarılarak, sağlık kontrolü için veteriner hekime götürüldü.

Kurtarılan kedi sayısı 6'ya ulaşırken, 'Jahren' isimli kedi ekiplerce aranıyordu. 

Ardından kurtarılan kedi sayısı, 'Jahren'in de bulunmasıyla 8'e yükseldi.

Bina içinde başka hayvan olup, olmadığı ekipler tarafından araştırılıyor. 

Hasar tespit ve acil yıkım raporuyla savunmalar ile gerekli belgelerin mahkemeye sunulması için taraflara 5 gün süre verdi.

Yıkım ise durduruldu. 

Kaynak: A.A
Etiketler kedi site deprem yıkım
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin