Depremde enkaza dönerek can alan Galeria Sitesi'nin yıkımı durduruldu. Yıkım yapılan enkazda mahsur kalan hayvanlar olduğu tespit edildi

Diyarbakır'da Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaza dönen ve içerisinde bulunan insanların canını alan Galeria İş Merkezi ve üzerindeki sitenin yıkım çalışmaları başladı. Yıkımına başlanan sitenin içinde mahsur kalan hayvanların olduğu söyleniyordu. Valilik kararıyla yıkım durduruldu.

Google Haberlere Abone ol
Depremde enkaza dönerek can alan Galeria Sitesi'nin yıkımı durduruldu. Yıkım yapılan enkazda mahsur kalan hayvanlar olduğu tespit edildi

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı ağır hasar gören Galeria İş Merkezi ve üstündeki sitenin yıkımına başlandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi koordinasyonuyla kentte merkez Sur, Yenişehir ve Bağlar ilçelerinde ilk etapta ağır hasarlı 35 yapının yıkımı için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda merkez Yenişehir ilçesinde Galeria İş Merkezi ve üstündeki sitenin yıkımı, arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından kontrollü şekilde başladı.

Güvenlik önlemi alınan alanda iş makineleriyle uzman ekiplerin gözetiminde yıkım çalışmaları sürüyor.

MAHSUR KALAN HAYVANLAR VAR İDDİASI

Yıkımına başlanan Galeria Sitesi içerisinde halen mahsur durumda hayvanların olduğu iddia ediliyor. Twitter üzerinden kullanıcılar yetkililere seslendi. 

Diyarbakır Barosu Hayvan Hakları Merkezi üyesi Leyla Naz Eren bugünkü çalışmalarda enkazda hala yaşayan kediler tespit edildiğini söyledi.

Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre, belediye ve polis ekiplerinin bugün drone ile çektiği görüntülerde hala apartman içinde yaşayan hayvanlara rastlandı. Bunun üzerine itfaiye ekipleri dördüncü kata kadar girse de hayvanlara ulaşamadı. Dokuzuncu katta görülen hayvanlar içinse vinç yeterli gelmedi. Bunun üzerine daha uzun bir nakliye asansörünün yurttaşlar tarafından bulunması istendi. Ancak hiçbir nakliye şirketi aracını siteye yanaştırmayı kabul etmedi ve çalışmalar sonlandırıldı.

YIKIM DURDURULDU

Bu kapsamda merkez Yenişehir ilçesinde Galeria İş Merkezi ve üstündeki sitede arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından kontrollü şekilde başlayan yıkım, içeride bir kedinin olduğunun belirlenmesi üzerine durduruldu.

Valilikten yapılan açıklamada, depremden etkilenen Galeria Sitesinde devam eden yıkım çalışmalarının içeride bir kedinin olduğunun tespit edilmesi üzerine durdurulduğu belirtildi.

AFAD ve itfaiye ekiplerinin kedinin kurtarılması için kontrollü bir şekilde çalışma başlattığı kaydedilen açıklamada, "Kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından yıkım çalışmaları devam edecektir." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin