Bildiğiniz tüm tuzluları unutun: Kıyır kıyır kurabiyenin müptelası olacaksınız. En özel günlerinize eşlik edecek müthiş bir tarif. Az malzemeli kıyır kıyır susamlı kurabiye nasıl yapılır?

Az malzemeyle dev lezzet hazırlamaya hazır olun. Bu tarif eliniz kolunuz olacak. İşte kıyır kıyır tuzlu kurabiye yapabilmek için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Bildiğiniz tüm tuzluları unutun: Kıyır kıyır kurabiyenin müptelası olacaksınız. En özel günlerinize eşlik edecek müthiş bir tarif. Az malzemeli kıyır kıyır susamlı kurabiye nasıl yapılır?

Malzemeler
Hamuru için;

125 gr margarin ya da tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
1 adet yumurta akı
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 su bardağı un

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı pekmez
Kavrulmuş susam

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir yoğurma kabının içerisine 125 gram tereyağı veya margarini alalım. Akabinde yarım çay bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı sirke,1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 adet yumurtanın akı ve son olarak 3 su bardağı unu azar azar ilave etmeye başlayalım.

Unu kontrolü ilave etmeyi ihmal etmeyelim aksi taktirde hamur dilediğimiz kıvamda olmayacaktır. 

Hamuru uygun formda yoğurduktan ve hazırladıktan sonra tezgahın üzerine pişirme kağıdı serelim ve kağıdın üzerine hamurumuzu alalım.

Oklava ya da merdana yardımıyla hamurumuzu genişletmeye başlayalım. Ardından ayrı bir kasenin içerisinde hamurun üzerine süreceğiniz sosu hazırlamak için 1 adet yumurta sarısına bir çay kaşığı pekmez ekleyerek karıştıralım.

Hamurun üzerine bu sosu sürelim ve üzerini susamla güzelce kaplayalım. Ardından hamurumuzu buzdolabında 30 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.

sürenin sonunda çubukları 1 cm genişliğinde keselim ve fırın tepsisine aldığımız çubuk krakerleri 180 derece fırında alt üst fansız ayarda 25 dakika boyunca pişirelim.

Afiyet olsun...

Etiketler çubuk tarif lezzet
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin