Bildiğiniz tüm simitleri unutun: Bu simidin lezzeti bambaşka. Çıtır çıtır simidi bittikçe yapmak isteyeceksiniz. Sahurunuz çok daha lezzetli ve doyurucu geçecek

Dünyanın en lezzetli simit tarifi ortaya çıktı. Bu tarif sayesinde sahurlarınız çok daha lezzetli çok daha doyurucu geçecek. İşte uzun formlu simit tarifi...

Google Haberlere Abone ol
Bildiğiniz tüm simitleri unutun: Bu simidin lezzeti bambaşka. Çıtır çıtır simidi bittikçe yapmak isteyeceksiniz. Sahurunuz çok daha lezzetli ve doyurucu geçecek

Malzemeler;

Hamuru için;

1 su bardağı ılık süt (200 ml)
1 çay bardağı ılık su (125 ml)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un

Üzeri için;
Kavrulmuş susam
Yarım çay bardağı pekmez (60 ml)
1 çay bardağı su (125 ml)

Yapılışı;

İlk olarak hamuru için uygun bir yoğurma kabının içerisine 1 çay bardağı ılık su, 1 su bardağı ılık süt, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 4 su bardağı un ve 1 tatlı kaşığı instant mayayı alalım.

Malzemeleri kabın içerisine aldıktan sonra elimizle yoğurma işlemine başlayalım. Hamur uygun forma geldikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağını ezerek hamura ilave edelim.

Yağ iyice eriyip ortadan kaybolana dek güzelce yoğurma işlemini gerçekleştirelim. Akabinde hamurun üzerini streç filme ile kapatalım ve 1 saat mayalandırmaya bırakalım.

Sürenin sonunda tezgahın üzerine bir miktar un alalım ve hamuru tezgahın üzerine alalım. Tezgahın üzerine aldıktan sonra şöyle bir hamurumuzu toparlama işlemini gerçekleştirelim.

Ardından hamurun eşit olmasını sağlayarak 8 eşit parçaya bölelim. Ardından parçaları elimizle yuvarlayarak beze formuna getirelim.

Hazırladığımız bezeleri yaklaşık olarak 35 - 40 cm uzunluğunda açalım. Ardından hamurun uçlarından tutarak hamurumuzu burmaya başlayalım.

Ardından iki ucundan birleştirelim ve hamuru son haline getirelim. Tüm hamura uygun formu verdikten sonra pekmezli su karışımının içerisine bulayalım. 

Ardından kavrulmuş susama bulayalım ve pişirme kağıdı serili olan fırının tepsisinin içerisine yerleştirelim. 

Simitleri pişmeye vermeden evvel  15 dakika kadar tepsi mayası için bekletelim. Ardından önceden ısıttığımız 200 derece fırından 25 dakika boyunca hamurları pişmeye bırakalım.

Afiyet olsun...

Etiketler simit tarif yemek lezzet
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin