Biden yönetiminden İmamoğlu'na verilen cezaya ilk yorum: Derin rahatsızlık ve hayal kırıklığı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun siyaset yasağı cezası almasının ardından ABD Başkanı Joe Biden yönetimi Ciner Medya Grubu ABD Temsilcisi Ali Çınar'a kritik bir demeç verdi. Başkanlık ofisi, 'karardan derin bir hayal kırıklığı yaşadığını' bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Biden yönetiminden İmamoğlu'na verilen cezaya ilk yorum: Derin rahatsızlık ve hayal kırıklığı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nun Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nden aldığı 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak cezası almasının ardından ABD'den açıklama geldi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Haber Türk’ten Ali Çınar'a şu demeci verdi:

"Bugün İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ifade özgürlüğünü kısıtlamayı amaçlayan 'hakaret yasalarına' dayanarak 2 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılmasından derin bir rahatsızlık ve hayal kırıklığı yaşıyor.

Bu haksız ceza insan haklarına, temel özgürlüklere ve hukukun üstünlüğüne aykırıdır.

Türkiye'deki sivil toplum, medya, siyaset ve iş dünyası liderlerine yönelik devam eden suçlamalar ve uzun süreli tutukluluk hallerinden ciddi endişe duyuyoruz. İfade özgürlüğü, barışçıl toplanma ve örgütlenme hakkı, sağlıklı bir demokrasinin temelidir.

Türkiye'yi bu temel özgürlüklere saygı duymaya ve bu davayı hızlı ve adil bir çözüme ulaştırmaya davet etmeye devam ediyoruz."

DURUŞMADAN 1 GÜN ÖNCE 

Öte yandan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün gerçekleşen duruşma öncesi dün, ABD'nin yeni atanan İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh'i makamında kabul etmişti.

Ziyaretin ardından sosyal medya hesabından İngilizce ve Türkçe olarak paylaşım yapan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Amerika Birleşik Devletleri'nin yeni atanan başkonsolosu Julie Eadeh'e, bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni ziyareti için teşekkür ederim. Değişimimiz sırasında, İstanbul ve ABD arasındaki kültürel ve ticari bağları geliştirme konusunda ortak bir vizyonu paylaştığımızı keşfetmekten memnuniyet duydum."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin