BBC Nevruz kutlamalarını nasıl verdi?

Pazar günü Türkiye'nin çeşitli kentlerinde yapılan Nevruz kutlamaları, yurt dışında da dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
BBC Nevruz kutlamalarını nasıl verdi?

BBC, geçen yıl kutlamalarına izin verilmediği İstanbul'da bu yıl binlerce kişinin katıldığını vurgularken "İstanbul'daki miting için sahneye kurulan sinevizyona, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı ve bu yıl Nevruz için belirlenen "Öcalan'a Özgürlük ve Kürtlere Statü' sloganı yansıtıldı" dedi. 



İngiliz yayın kuruluşu BBC, Türkiye'nin birçok ilinde Pazar günü düzenlenen Nevruz kutlamalarında barış sloganları atıldığını, İstanbul'da Kazlıçeşme Meydanı'nda Nevruz kutlamaları için binlerce kişi toplandığını anlattığı haberinde, "Geçen sene İstanbul Valiliği'nin Nevruz kutlamalarına izin vermediği ve kutlama yapmak isteyenlere göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile müdahale ettiği Kazlıçeşme Meydanı'nda bu yılki kutlamalara binlerce kişi katıldı" dedi. 



-"KUTLAMALARIN FİNALİ 21 MART'TA DİYARBAKIR'DA"-



Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) kutlamaların finalini 21 Mart'ta Diyarbakır'da yapacağına işaret eden BBC, "İstanbul'daki miting için sahneye kurulan sinevizyona, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı ve bu yıl Nevruz için belirlenen "Öcalan'a Özgürlük ve Kürtlere Statü' sloganı yansıtıldı" ifadelerini de kullandı. 



BBC, İstanbul'daki mitingin açılışını, İmralı'da Abdullah Öcalan'la görüşen heyette bulunan Sırrı Süreyya Önder yaptığını ve sarı, kırmızı ve yeşil renkte puşiler, fularlar takan kalabalığa, "Size Öcalan'ın selamını getirdim" diye seslenip "Nevruz'un barışa vesile olmasını dilediğini' söylediğine dikkat çekti. 



Nevruz ateşini yakan ve İstanbul'daki mitingin kapanış konuşmasını da yapan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kullandığı "Kazlıçeşme'deki bu fotoğraf, anlamak isteyenlere sürecin en güzel mesajıdır" sözlerinin de yansıtıldığı haberde İzmir ve Ankara dahil başka kentlerde de yapılan kutlamalara değinildi. 



-"ÖCALAN YOL HARİTASINI 21 MART'TA AÇIKLAYACAK"-



BBC, Kocaeli ve Eruzurum'daki mitinglerde ülkücüler ve kutlamaya yapan bir grup arasında gerginlik çıktığı, polisin müdahalesiyle grupların dağıldığı belirtildiğine dikkat çektikten sonra şöyle devam etti:



"Diyarbakır'daki Nevruz kutlaması 21 Mart'ta yapılacak. Öcalan'ın "Demokratik Yeni Türkiye' adını verdiği "çözüm planı-yol haritasını' Kürtler için simgesel önemi de olan Nevruz'da, yani 21 Mart'ta açıklayacağı düşünülüyor." ANKA


Etiketler nevruz bbc yorum
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin