Batman'da sel felaketi! Can kaybı 4'e yükseldi. Eğitime bir gün ara verildi

Batman'da gece saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağmur sel felaketine neden oldu. Gece saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağmur sonrası meydana gelen selde 7 kişilik aile sele kapıldı. Biri kadın 3'ü çocuk 4 kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Batman'da sel felaketi! Can kaybı 4'e yükseldi.  Eğitime bir gün ara verildi

Batman'da etkili olan yağış nedeniyle su taşkınlarının yaşandığı Seyitler Mahallesi 3062’nci sokakta 7 kişilik aile sele kapılarak sürüklendi. İhbarla bölgeye sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. 7 kişilik aileden biri babaanne 3'ü çocuk 4 kişi hayatını kaybetti. Ekiplerin çalışmaları sonucu A. Güner (1) ve İ. Güner'in (5) cansız bedeni evlerine yakın bir yerde bulundu. 3 yaşındaki diğer kardeşinde bulunmasıyla birlikte çalışmalar sonlandırıldı. 

Seyitler Mahallesi 3062’nci sokakta Lalihan Güner (54), evinin önünde suya kapılarak hayatını kaybetti.  Anne Güner’in suya kapılan 3 çocuğu kayboldu. Sabah saatlerinde başlatılan arama kurtarma çalışmalarında iki çocuğun cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp bir çocuğu arama çalışmaları sürüyor.

Vali Ekrem Canalp, olay yerinde incelemelerde bulundu.Vali Canalp, “Şu anda, maalesef bir vatandaşımız yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Şu anda çok sayıda hanemizde de bodrum katlarında 240 ihbar aldık. Bodrum katlarında su basma ihbarı olarak. Belediye ve AFAD ekiplerimiz olay mahallerinde suları boşaltıyorlar. Bulunmuş olduğumuz bu noktada ise 3 evladımız kayıp durumdadır. Onları arama çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Sağanak nedeniyle Hürriyet, Gültepe, Fatih, Belde, Şafak, Karşıyaka, Kültür ve  Çamlıtepe ibi birçok mahalledeki ev ve işyerlerini su bastı. Bazı araç sürücüleri de, yolda mahsur kaldı. Cadde ve sokaklarda temizlik çalışmasına başlayan belediye ekipleri, iş makineleriyle mahsur kalan bazı vatandaşlara yardımcı oldu. Yağış nedeniyle Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin de giriş katını da, su bastı. Vali Ekrem Canalp, hastaneye gelerek incelemelerde bulundu.

VALİLİK: BODRUM KATLARDAN UZAK DURUN

Valilikten yapılan açıklamada, vatandaşların bodrum katlardan uzak durmaları gerektiği belirtilerek, "İlimizde meydana gelen aşırı yağış nedeniyle Batman Belediyesi, AFAD, itfaiye, 112 ve diğer tüm acil müdahale birimlerimiz teyakkuz halinde olup, ihbarlara müdahale etmektedir. Kıymetli vatandaşlarımızın acil durumlar hariç olmak üzere araçları ile trafiğe çıkmamalarını ve bodrum katlardan uzak durmalarını önemle rica ederiz” denildi.

​KENT MERKEZİNDE EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ

Açıklamada ayrıca, kent merkezinde eğitim-öğretime 1 gün ara verildiği belirtilerek, “İlimiz merkezinde meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle Valiliğimizce 20.11.2023 Pazartesi günü eğitim-öğretime bir gün ara verilmiştir” denildi

 

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin