Başvurular başladı! Basın fotoğrafları yarışıyor

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin düzenlediği 'Yılın Basın Fotoğrafları 2015' yarışma başvuruları başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Başvurular başladı! Basın fotoğrafları yarışıyor

Bu yıl 30'ncusu düzenlenecek 'Yılın Basın Fotoğrafları' yarışmasına başvuruları başladı. Son başvuru tarihi 30 Ocak olan yarışmaya katılmak için gazeteciler derneğin web sayfasından (www.tfmd.org.tr ve www.tfmd.org.tr/ybf/ ) online olarak fotoğraflarını gönderebilirler. Yarışmanın sonuçları 1 - 5 Nisan tarihinde Antalya'da yapılacak. ATSO Antalya Fotoğraf Günleri'nde açıklanacak. Dünyaca ünlü foto muhabirlerinin yanı sıra Türkiye'de de basın fotoğrafçılığına yön veren isimlerin yer alacağı jüri ise önümüzdeki günlerde açıklanacak. 

 

YENİ KATEGORİLER



Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması zor şartlarda görev yapan basın fotoğrafçılarını mesleklerinde özendirmek amacını taşıyor. Yarışmanın 2015 yılı kategorileri ise şöyle: Haber, Spor, Çevre, Günlük Yaşam, Portre, Foto Röportaj, Siyaset ve özel kategori AB’nin Türkiye'ye Yansımaları. Geçtiğimiz yıl 4 bin 500 karenin üzerinde fotoğrafın yarıştığı organisayonda ödül alan fotoğraflar ilk olarak Nisan ayında sergilenecek. Yarışmaya katılan fotoğraflardan oluşan bir seçki ise 'Yılın Basın Fotoğrafları' adıyla özel bir katalogda toplanıyor.

 

Dev organizasyonla açıklanacak Yarışmanın 30. Yılında sonuçlar özel bir organizasyonla açıklanacak. Yarışmada dereceye giren fotoğraflar Mart ayında Antalya Ticaret ve

Sanayi Odası ile birlikte gerçekleştirilecek ATSO Antalya Fotoğraf Günleri'nde açıklanacak. Dünyaca ünlü foto muhabirlerinin yanı sıra Türkiye’nin bu alandaki en önemli isimlerinin ağırlanacağı, panellerin, söyleşilerin ve sunumların yapılacağı aynı anda 50'nin üzerinde serginin yapılacağı 5 gün sürecek ATSO Antalya Fotoğraf Günleri'nin son gününde Yılın Basın Fotoğrafları 2015 sonuçları açıklanacak.

 

YILIN BASIN FOTOĞRAFLARI 2015

 

YARIŞMA DALLARI


 

HABER (HBR): Gündemde olan veya ani gelişen olaylar ile deprem, sel, yangın, savaş gibi alanlarda 2014 yılı içerisinde çekilen fotoğraflar katılabilir. 



SPOR (SPR): Her türlü spor organizasyonunda veya hazırlığı sırasında çekilen fotoğraflar ile spor kamuoyunun tanıdığı isimlerin  2014 yılı içerisinde çekilen fotoğrafları katılabilir.



PORTRE (PRT): Şov dünyası, sanat, spor, siyaset ve medya gibi pek çok alandan şöhretler ile bir hikayesi olan insanları anlatan 2014 yılı içerisinde çekilen fotoğraflar bu dalda katılabilir. (Portre fotoğrafının fotoğraftaki kişiyi yansıtması önemlidir, portre dalında yalnızca yüz fotoğrafları değerlendirilmeyecek) 



GÜNLÜK YAŞAM (GY) (Hayattan Kareler): Günlük yaşamı yansıtan. Hayatın içinden sıradan veya sıra dışı yaşamlardan kareler. Ya da foto muhabirinin anlatımı ile farklı bakış açısını yansıtan 2014 yılı içerisinde çekilen hayattan kareler bu dalda katılabilirler. 



FOTO RÖPORTAJ (FRP): Konu sınırı olmadan bir hikayeyi anlatan en az 12 fotoğraftan oluşan 2014 yılı içerisinde tamamlanmış projeler katılabilir.



SİYASET (SYS): Politik portreler, siyasi olaylar, meclis ve siyasi partilerde yaşanan gelişmeler ve politikacıların 2014 yılı içerisinde çekilmiş fotoğrafları katılabilir.



ÇEVRE FOTOĞRAFI (CVR): Doğal hayatı, yaban hayatını anlatan fotoğraflar, doğa fotoğrafları ile yangın, sel, kuraklık gibi çevre felaketlerinden  2014 yılı içerisinde çekilen fotoğraflar katılabilir.



AB'NİN TÜRKİYE'YE YANSIMALARI: Avrupa Birliği'ne katılım sürecinin günlük hayatımıza etkileri/yansımaları, AB'ne yönelik algılar. Avrupa Birliği katılım sürecinin Türkiye’nin modern ve çağdaş yüzünü yansıtan ekonomi, spor, sanat, çevre, kent mimarisi, tarım, turizm, gıda güvenliği, enerji ve sosyal politika gibi alanların günlük yaşama yansımaları. Yalnızca bu kategori de fotoğrafın çekildiği tarih ve katılım sayı sınırı yok.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin