Başbakan Erdoğan, NTV ve Star TV'de canlı yayında

Kanal 7'ye dün gece konuk olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün de canlı yayında gazetecilerden gelen soruları yanıtlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan, NTV ve Star TV'de canlı yayında

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şu sıralar NTV ve STAR'dan canlı yayınlanan programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.



Oğuz Haksever yönetiminde Nermin Yurteri, Mehmet Barlas, Nazlı Öztarhan'ın sorularını yanıtlayan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:



"Bu gerçeği 75 milyonun benden dinlemesini istiyorum. Türkiye'de kuvvetler ayrılığını en güçlü savunan partinin lideriyim. Kimse bunu eğip büküp sağa sola çekmesin.



Biz içerikle ilgili sıkıntılarımızı dile getirdik. Ben başbakan olarak ülkem adına konuşuyorum. Kuvvetler ayrılığı dediğimiz yasama, yürütme, yargının hareket alanı vardır.



Birbirlerinin alanına giremezler. Hepsinin alanı bellidir.



367 ÖRNEĞİ



Ama ülkemizde öyle olaylar yaşandı ki. Yargı yasamanın da yürütmenin de alanına girmiştir. Özellikle 367 olayında yargı, yürütmenin alanına müdahil oldu. Yargının yerindelik değerlendirmesi yapması doğru değildir.



Biz hükümet olarak adım atıyoruz. Galataport'un satışı olayını yargı engelledi. Bizim yapmamızı engelleyen yasama maddesi yok.





'YETKİ İHLALİNE KARŞIYIZ'



Bu engellemelerde kaybeden millet oluyor. Bizim burada karşı olduğumuz yerindelik kararıdır. erkler arası yetki ihlaline karşıyız. Biz kuvvetler ayrılığını en güçlü savunan ülkeyiz. Çünkü bunun bedelini ağır ödedik.





Yargının yasalara aykırı olduğu karar varsa denetim hakkı vardır. Kent hastaneleri diye projemiz var. 5 yıldır bunu bürokratik engellemeler nedeniyle hayata geçiremiyoruz. Konya'daki konuşmamda ben bu sıkıntıları dile getirdim." (ntvmsnbc)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin