'Balığın içinde ne var?' dedi, hayrete düşürdü!

Enerji ve İnekler adlı bir kitabı, birçok ortak yayında imzası ve çok sayıda makalesi olan gazeteci Özgür Gürbüz, 'Balığın içinde ne var?' sorusuna yanıt aradı ve analiz sonuçlarını paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
'Balığın içinde ne var?' dedi, hayrete düşürdü!

Enerji ve İnekler adlı bir kitabı, birçok ortak yayında imzası ve çok sayıda makalesi olan gazeteci Özgür Gürbüz, 'Balığın içinde ne var?' sorusuna yanıt aradı.

"Denizlerdeki kirliliği görmek için balık ve ton balığı konservelerinde ağır metal analizleri yaptırdık" diyen Özgür Gürbüz, yayınladığı video ile sonuçları paylaştı.

İşte, Özgür Gürbüz'ün paylaşımı:

 


Project Zoom kapsamında desteklenen bu çalışma denizlerdeki kirliliği bir kez daha gözler önüne sererken, balıkların birçoğunda yüksek oranda arsenik tespit edildi.

Özgür Gürbüz ayrıca şu sonucu paylaştı:

"Balıklarda, arsenik, kurşun, cıva ve kadmiyum ağır metallerinin birikimine baktık. Dört balık ve bir ton balığı konservesinde kilogramda 1 miligram değerinin üzerinde arsenik tespit edildi. Bazı balıklarda da sınır değerlerinin altında olsa da diğer ağır metallere rastladık. En yüksek miktarda arsenik 4,292 mg ile sardalyadaydı. Onu 3,196 gram ile hamsi, 2,283 mg ile uskumru ve 1,1 mg ile çipura izledi. Ton konservesindeki arsenik miktarı ise 4,861 gram olarak belirlendi."

 

Etiketler arsenik
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin