Bakan Uraloğlu Suudi Arabistan Bakanı ile bir araya geldi. Ticaret hacmi değerlendirildi. Arabistan iş birliğine hazır

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Suudi Arabistan ile ticaret hacmine ilişkin açıklama yaptı. Uraloğlu, "Suudi Arabistan'la ticaret hacmimizi 30 milyar dolara çıkarmamız faydalı olacaktır" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Uraloğlu Suudi Arabistan Bakanı ile bir araya geldi. Ticaret hacmi değerlendirildi. Arabistan iş birliğine hazır

Bakan Uraloğlu, Suudi Arabistan Ulaştırma ve Lojistik Hizmetler Bakanı Saleh Bin Nasser Bin Alali Aljasser ve beraberindeki heyet ile Bakanlıkta bir araya geldi.

Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki ticaret hacmine ilişkin konuşan Bakan Uraloğlu, "Ülkelerimiz arasındaki ticaret hacmini kısa vadede 10 milyar dolara, uzun vadede 30 milyar dolara çıkarmamız her iki ülke için de faydalı olacaktır. Bunun için mutlaka ulaştırma koridorlarını geliştirmemiz lazım. Bu yollar sadece ulaşıma değil aynı zamanda kalkınma ve güvenliğe de katkı sağlamaktadır" dedi.

Türkiye'nin teknoloji alanında imkanlarının geliştiğini belirten Uraloğlu, "Teknoloji alanında Suudi Arabistan ile iş birliği yapabiliriz. Kara taşımacılığı konusunda biz de çok istekliyiz. Bunu mutlaka hayata geçirmeliyiz. Bunu hayata geçirdiğimizde vizeler konusunda karşılıklı görüşmemiz faydalı olacaktır. Karşılıklı görüştüğümüz mutabakat zaptını hızlıca imzalamak isteriz. Deniz taşımacılığı konusunda da iş birliği yapabiliriz. Posta hizmetleri konusunda da iş birliği yapabiliriz. Ortak çalışma gruplarıyla ilgili arkadaşlarımız çalışmaya başlamış durumda. Deniz adamlarının sertifikalarının karşılıklı tanınması konusu da faydalı olacaktır. Kalkınma Yolu'nu ve ulaşma dair diğer konuları istişare ettik" ifadelerini kullandı.

ARABİSTAN İŞ BİRLİĞİNE HAZIR

Suudi Arabistan Ulaştırma ve Lojistik Hizmetler Bakanı Saleh Bin Nasser Bin Alali Aljasser, görüşmelerin iki ülkeye de yararlı olacağını belirterek, iş birliği yapmak için hazır olduklarını belirtti. Aljasser, ulaştırma alanında yürütülen projelere 1,6 trilyon riyal bütçe ayırdıklarını, bunun yurt dışındaki özel sektör yatırımcılarını da kapsadığını söyledi.

Bakan Uraloğlu Suudi Arabistan Bakanı ile bir araya geldi. Ticaret hacmi değerlendirildi. Arabistan iş birliğine hazır

Görüşmenin tamamlanmasıyla Bakan Uraloğlu, Suud mevkidaşı ile yerli otomobil Togg'a binerek seyahat etti.

Bakan Uraloğlu Suudi Arabistan Bakanı ile bir araya geldi. Ticaret hacmi değerlendirildi. Arabistan iş birliğine hazır - Resim : 2

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin