Bakan Nebati’den MÜSİAD toplantısında market açıklaması: Fiyat sabitlemesi yapan ve çok sayıda üründe indirimlere giden işletmelerimizi yürekten tebrik ediyorum

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, MÜSİAD Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı'nda konuştu. Nebati, zincir marketlere ilişkin "Fiyat sabitlemesi yapan ve çok sayıda üründe indirimlere giden işletmelerimizi yürekten tebrik ediyorum." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Nebati’den MÜSİAD toplantısında market açıklaması: Fiyat sabitlemesi yapan ve çok sayıda üründe indirimlere giden işletmelerimizi yürekten tebrik ediyorum

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, MÜSİAD Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Nebati'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde;

"Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "2022 yılında ihracatımız cumhuriyet tarihi rekorunu kırarak 254 milyar dolar seviyesine ulaşmıştır. Bugün Türkiye 238 bölgeye ihracat yapan, küresel ticarette önemi artan bir ülke konumundadır.

'İnsanımızın artan özgüveni var'

Nebati, turizmde 46 milyar dolar gelir beklendiğini ve Türkiye'nin en çok ziyaret edilen 4. ülke konumunda olduğunu söyledi.

Nebati "Dünya küçülme kaygıları yaşarken, Türkiye nasıl oldu da tüm bunları başarabildi. Her şeyden evvel Türkiye’nin güçlü vizyoner ve milleti ile kenetlenmiş bir lideri var. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. İkincisi insanımızın artan özgüveni var. Çalışma ve üretme azmi var. Dinamizmi var." dedi

Bakan, Türkiye'nin tozlu patikadan çıkmayı başarıp yepyeni bir yola girdiğini söyledi.

'Beraber aşacağız'

Bakan Nebati, "Fiyat sabitlemesi yapan ve çok sayıda üründe indirimlere giden işletmelerimizi yürekten tebrik ediyorum. Dün itibarıyla, bu çağrılarımıza Türkiye çapında faaliyet gösteren bazı zincir marketlerimizin karşılık verdiğini büyük bir memnuniyetle öğrendik.

Buradan, tüm işletmelerimize benzer uygulamaları hayata geçirmeleri için de çağrıda bulunuyorum. Enflasyon hepimizin ortak sorunu. İşsizliğe ve küçülmeye sebep olmadan bu sorunu beraberce aşacağız.

Güçlü Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. Sizler de gelin elinizi taşın altına koyun." diye konuştu.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin