Bakan Gül'den Müge Anlı'yla ilgili açıklama

Atv'de ekrana gelen Müge Anlı ile Tatlı Sert programı, Aleyna Çakır dosyası ile konuşulmaya devam ediyor. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, bir açıklamada bulundu..

Google Haberlere Abone ol
Bakan Gül'den Müge Anlı'yla ilgili açıklama

Atv'de ekrana gelen Müge Anlı ile Tatlı Sert programı, Aleyna Çakır dosyası ile konuşulmaya devam ediyor.

Şüpheli erkek arkadaşı Ümit Uygun'un annesinin ölümüyle olaylar bambaşka bir hal alırken, Adalet Bakan Abdulhamit Gül de konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

CNN Türk’te Hakan Çelik’in sunduğu Hafta Sonu programına konuk olan Gül, Müge Anlı'nın programına ilişkin isim vermeden değindi.

Bakan Gül konuyla ilgili "Böyle önemli bir konuda saygıyla süreci beklemek lazım. Savcı hangi delile ulaştı bilmiyoruz. Bir TV programcısı değildir savcı. Savcı adaleti yerine getirmeye çalışan bir yargı mensubudur. Hakim öyledir. Varsa bir delilin arkadaş yeri adliyedir karakoldur. Gidip adliye ve karakola konuşacaksın. Adaletin tecelli etmesini istiyorsan savcıya kolluğa elindeki delili vereceksin" dedi.

HALİL SEZAİ HAKKINDA DA KONUŞTU

Bakan Gül ayrıca 67 yaşındaki adamı öldüresiye döven Halil Sezai için "Asla kabul edilemez. Ben de şiddetle kınıyorum. Nitekim yargı da gereğini yapmıştır. Soruşturma devam etmektedir. Böyle meslekleri icra edenlerin daha kuşatıcı birleştirici rolü olması gerekirken bu asla tasvip edilemez. Bu bir vandallıktır. Ertesi gün bu görüntüler çıkıyor. Savcılık dosya girince ek ifade alıyor. Ama bu görüntüler sosyal medyaya düşmese de dosyaya girdiğinde ifadesini alacak. Yargı herkese lazım. Hakim savcı yargı faile bakmaz. Fiile bakar. Ve delillerle bağlıdır" dedi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin