Bakan, Bakana 'Bacım' deyince...

Egemen Bağış'ın, Fatma Şahin'i överken 'bacım' demesi sosyal medyada yankılandı.

Google Haberlere Abone ol
Bakan, Bakana 'Bacım' deyince...

AB Bakanı Egemen Bağış'ın, Aile ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Devlet Bakanı Fatma Şahin'i överken kullandığı "Bacımın çabalarını destekliyorum" şeklindeki tweet, yine Twitter üzerinde tartışma konusu oldu. Fatma Şahin kabine arkadaşına destek çıktı.

Bazı kullanıcılar bu kelimeyi komik bulduklarını, bakanlar arasında kullanılmaması gerektiğini savunurken Fatma Şahin takipçilerine gönderdiği mesajlarda, "Sn. @Egemen_Bagis ın şahsıma hitaben söylediği "bacım' sözcüğünü olumsuz yorumlayanlara yönelik olarak söyleyeceklerim var. Öncelikle bu sözcük halkımızın sıkça kullandığı, olumlu, "kardeşim' anlamındaki bir hitap şekli. İkinci olarak @Egemen_Bagis in "bacım' sözünden neden rahatsız olmam gerektiğini anlamadım. ... Gün gelecek bu makamlar bitecek ama ben onun bacısı o da benim kardeşim olmaya devam edecek" diye Bakan Bağış'a destek verdi.



-BACIDAN, KARDEŞTEN ANLAMAYANLAR VAR!-



Bakan Şahin'e bir vatandaş da "Bazıları bacıdan, kardeşten, abiden, abladan anlamaz. Takılmaya değmez" sözleriyle destek mesajı gönderdi. Birçok vatandaş da bu sözcüğün halk arasında yaygın kullanıldığını ve kültürün, geleneğin bir parçası olduğunu, kullanılmasında hiçbir sakınca olamayacağını savundu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin