Bakan Akar açıkladı: F-35 programının akıbeti ne olacak? ABD ile müzakereler ne durumda?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar TBMM Bütçe sunumunda açıklamalarda bulundu. Akar hudutların korunmasında "Hudut namustur" anlayışını benimsediklerini ifade etti. Bakan Akar ayrıca FETÖ nedeniyle TSK'dan toplam 24 bin 706 kişinin ihraç edildiğini açıkladı. F-35 konusunda ise ABD ile müzakerelerin önümüzdeki süreçte devam edeceğini program ortaklığımızın sonlandırılmasına ilişkin idari, mali ve hukuki boyutlardaki hazırlıklar tamamlandığını ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Akar açıkladı: F-35 programının akıbeti ne olacak? ABD ile müzakereler ne durumda?

TBMM

Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Savunma Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı.

Komisyon, AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantıda, AK Parti ve MHP'li milletvekilleri, terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşların fotoğraflarını masalarının üzerine koydular.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar TBMM Bütçe sunumunda açıklamalarda bulundu.

Akar, "TSK, egemenlik ve bağımsızlığımız için; ‘hudut namustur’ anlayışıyla hudutlarımızın güvenliğini sağlamakta. Terörü kaynağında yok etme stratejisi ile yurt içinde ve sınır ötesinde tüm terör örgütlerine karşı mücadele etmekte. Hudutlarımız, 7 gün 24 saat esasına göre kesintisiz olarak hudut birliklerimiz tarafından bugüne kadarki en yoğun ve en etkin tedbirler ile korunmaktadır. " açıklamalarını yaptı. 

"IRAK VE SURİYE’NİN KUZEYİNDE BU YIL 3 BİN 585 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

"4 Temmuz 2015’ten bugüne yurt içinde, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 36 bin 854, bu yılın başından itibaren 3 bin 585 terörist etkisiz hale getirildi"

AKAR: 24 BİN KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ

FETÖ ile mücadeleye de değinen Akar, "15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması iltisakı nedeniyle TSK'den bugüne kadar 10 bin 22'si Bakan onayı ile olmak üzere toplam 24 bin 706 kişi ihraç edilmiştir. FETÖ ile mücadelemize, elde edilen yeni bilgi, belge ve verilerle bir bütün halinde kararlılıkla devam edilmektedir." bilgisini paylaştı.
Askeri öğrenci alım faaliyetlerini de titizlikle sürdürdüklerini belirten Akar, Milli Savunma Üniversitesinin, TSK'de görev alacak personeli en modern tesislerde ve en iyi imkanlarla yetiştirmek için çalışmalarına başarıyla devam ettiğini vurguladı.

"ASKERALMA KANUNU'NDAN BUGÜNE KADAR 2 MİLYON KİŞİ İSTİFADE ETTİ"

Yerli ve milli savunma sanayisini geliştirmek için çalışırken kısa ve orta vadeli acil ihtiyaçları karşılamak için de tedarik ve modernizasyon projeleri yürüttüklerini bildiren Akar, "Bu kapsamda 40 F-16 Viper uçağının tedarikine ve 79 uçağın da modernizasyonuna çalışılmaktadır. Talebimiz Eylül 2021'de ABD'ye ulaştırılmış, bu konuda Türkiye'de 3, ABD'de 1 olmak üzere askeri heyetler arası 4 toplantı yapılmış bu toplantılarda projenin önemi, Kongre sürecinin hızlandırılması ve diğer taleplerimiz ABD yetkililerine iletilmiştir. Bu çalışmalarımız, milletvekillerimizden oluşan heyetlerin ABD'de Temsilciler Meclisi ve Senato'da yaptıkları temaslarla desteklenmektedir. F-35 konusunda ise ABD ile program ortaklığımızın sonlandırılmasına ilişkin idari, mali ve hukuki boyutlardaki hazırlıklar tamamlanmış olup önümüzdeki aylarda ABD tarafının daveti ile ayrıntılı müzakerelere geçilmesi beklenmektedir." diye konuştu.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin