Azerbaycan ile Ermenistan arasında görüşme sona erdi! Entegrasyon süreci ele alındı

Azerbaycan temsilcileri ile Karabağ'daki Ermeni nüfusun temsilcileri arasındaki görüşme sona erdi. Azerbaycan'ın Yevlah kentinde gerçekleştirilen görüşmede ateşkes ve yeniden entegrasyon ele alındı.

Google Haberlere Abone ol
Azerbaycan ile Ermenistan arasında görüşme sona erdi! Entegrasyon süreci ele alındı

Azerbaycan'da bugün gerçekleştirilen Azerbaycanlı yetkililer ve Karabağ bölgesindeki Ermeni nüfusun temsilcileri arasında yaklaşık 1,5 saat süren görüşme sona erdi.

Yevlah kentinde yerel saatle 11.50'de başlayan ve 13.20'de biten görüşmede ateşkes ve yeniden entegrasyon konuları ele alındı. Azerbaycan tarafından görüşmeye, Karabağ bölgesinde yaşayan Ermenilerle temaslardan sorumlu Ramin Memmedov, Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın Karabağ Özel Temsilci Yardımcısı Beşir Hacıyev ve özel temsilcilikten İlkin Sultanov katıldı. Ermeni nüfusu ise görüşmede Sergey Martirosyan ve David Melkumyan tarafından temsil edildi. Toplantıda Rus barış gücünden de bir temsilci yer aldı.

Diyalog süreci başladı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, Karabağ'da başlatılan terörle mücadele operasyonunun Ermeni silahlı grupların teslim olmalarının ardından sona erdiği belirtilmiş, Ermeni nüfus ve Azerbaycanlı temsilciler arasında diyalog süreci başlamıştı.

Açıklama geldi

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından Azerbaycan heyeti ile Karabağ'daki Ermenilerin temsilcileri arasında gerçekleştirilen görüşmeye dair yapılan açıklamada, "Bir sonraki görüşmenin yakın zamanda yapılmasına karar verildi. Azerbaycan, Karabağ'ın Ermeni sakinleri temsilcilerine yeniden entegrasyon planlarını sundu. Karabağ’daki Ermeni sakinlerin temsilcileri, gıda ve yakıta ihtiyaç duyduklarını dile getirdi" ifadeleri kullanıldı.

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin