Aydın Doğan'la ilgili iddialara açıklama

Eski Avrupa Parlamentosu Milletvekili Ozan Ceyhun’un Doğan Holding Onursal Başkanı hakkında ortaya attığı iddialar yalanlandı.

Google Haberlere Abone ol
Aydın Doğan'la ilgili iddialara açıklama

Eski Avrupa Parlamentosu Milletvekili Ozan Ceyhun’un Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan hakkında ortaya attığı iddialar, Doğan’ın avukatı Şehnaz Yüzer tarafından yapılan açıklamayla yalanlandı.



Ceyhun, önceki gün katıldığı bir TV programında Almanya’nın eski Cumhurbaşkanı Richard Von Weizsaecker’in Aydın Doğan’ı çağırarak gazetenin Almanya’daki yayınları konusunda tehdit ettiğini, “Yayınlarınızı kesmezseniz Almanya’da Hürriyet çıkamaz” dediğini ileri sürmüştü. Ceyhun’un bu açıklamaları dün Sabah gazetesi tarafından, “Alman Cumhurbaşkanı’nın ayağına gidip talimat aldı” başlığıyla verildi. Aydın Doğan’ın avukatı Şehnaz Doğan Yüzer, bu konuda yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:



1) “Sabah Gazetesi’nin 23 Aralık 2014 tarihli nüshasında yayımlanan bir haberde, Avrupa Parlamentosu eski milletvekili Ozan Ceyhun’un ifadelerine dayanılarak ‘Alman Cumhurbaşkanı’nın ayağına gidip talimat aldı’ şeklinde müvekkilim Sayın Aydın Doğan’a karşı tamamen gerçek dışı ve kasıtlı bir suç isnadına yer verilmiştir.



KANALDAKİ CANLI YAYINA BAĞLAMADILAR



2) Ozan Ceyhun, bu yöndeki iddialarını ilk kez 8 Aralık akşamı aHaber kanalında ortaya atmıştır. Müvekkilim, bunun üzerine yayın sırasında gerekli düzeltmeyi yapmak için derhal kanala bağlanma girişiminde bulunmuştur. Bu girişimden bir saat kadar sonra kanal yayın yönetmeninin talimatı ile ‘Canlı yayına bağlanmanın ilkelerine aykırı’ olduğu gerekçesiyle müvekkilimin talebi kabul edilmemiştir. Haberin devamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin