Aydın Doğan'dan gazetecilere mesaj var!

1 Mayıs 1948’de yayın hayatına başlayan Hürriyet gazetesi, Hürriyet Dünyası bahçesinde 66’ncı yılını kutladı.

Google Haberlere Abone ol
Aydın Doğan'dan gazetecilere mesaj var!

Hürriyet’in 66’ncı yaşı, Hürriyet Dünyası’nda kutlandı. Törende Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan 20’nci yıl rozeti aldı. Açılış konuşmasını yapan Doğan şu mesajları verdi:



- Gazeteci haberi yazarken bu haberin ucunun kime gideceğini düşünmemelidir. Yalnız elini titretecek en önemli husus, acaba haberim doğru mu sorusu olmalıdır.



- Yorumlarda farklılık olması bir zenginliktir. Serbest olmalıdır ancak bu serbestinin sınırları vardır. Kurumun itibarını zedeleyecek  yorumlar, bindiğin dalı kesmeye benzer.



- Türkiye değişiyor. Toplum değişiyor. Biz bu değişimi daha iyi anlamaya çalışmalıyız. Peşin hükümleri bırakalım. Objektif kalmaya, herkesi anlamaya gayret gösterelim.



1 MAYIS 1948’de yayın hayatına başlayan Hürriyet gazetesi, Hürriyet Dünyası bahçesinde 66’ncı yılını kutladı. Bu yıl rozet alanlar arasında Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan da vardı. Hürriyet’teki 20’nci yılını kutlayan Aydın Doğan gecenin açılışında şunları söyledi:



"AĞIR BEDELLER ÖDEDİM HEP DİK DURDUM"



“1982 yılında gazetem sıkıyönetim tarafından kapatıldı. Mafya gazeteyi bastı. Binanın camlarını indirdi ve çalışan kız arkadaşlarımız dövüldü. Ankara’daki gazete matbaası polis tarafından basılarak baskı durduruldu. Bayilerden gazeteler toplatıldı. Sıkıyönetim Komutanlığı’ndan baskı yapılarak Arayış Dergisi’ni basmamam istendi. Ben gazetenin içindeyken gazetem birkaç defa kurşunlandı. Çok çileler çektim. Bu yalnız Sıkıyönetim Komutanlığı döneminde olmadı. Sonraki dönemlerde de siyasi iktidarlar gazetenin yayınlarını etkilemeye ve baskı altına alma gayreti gösterdiler. Neticesinde nasıl bir ağır bedel ödediğim hepinizin malumudur. Bunu bağımsız yayıncılığın kaderi olarak görmeye başladım ve Allah’a hamdolsun her şeye dik durarak bugünlere geldik.”



Haberin tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin