AVRUPA E-DEVLET BAKANLAR KONFERANSI BAŞLADI

İtalya´nın kuzeyindeki Como kentinde´ki Erba Villası´nda 2 gün sürecek olan ve 47 ülkeden toplam 1200 kişinin katıldığı konferansta, Türkiye´yi Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener temsil ediyor.

Google Haberlere Abone ol
AVRUPA E-DEVLET BAKANLAR KONFERANSI BAŞLADI

Konferansta, bürokratik, ticari ve güncel işlemlerin kolaylaştırılması için, geleceğin "sanal ve dijital devletinin" temellerinin atılması amaçlanıyor.

Toplantının açılışında yapılan konuşmalarda, internet ortamında ileri teknolojiyle yapılan e-devlet uygulamalarının gelecekte hayatı büyük ölçüde kolaylaştırmasının hedeflendiği belirtilerek, e-devletle, ülkeler arasında karşılıklı görüş alışverişinin yanı sıra iş çevreleri, vatandaşlar, yerel ve bölgesel yönetimler arasındaki ilişkilerde de yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve üretimin artırılmasının öngörüldüğü ifade edildi.

Katılımcılar, "e-devletin, Avrupa'nın yeniden yapılanmasında, genişlemede, Avrupa ekonomik sisteminin tamamlanmasında teknolojinin stratejik rolünü göstermek için bir fırsat" olduğunu kaydederek, yeni teknolojiler sayesinde e-devlet dışında, e-sağlık, e-eğitim, e-iş servislerinin de yaratılacağını belirtti.

AB'nin yeni teknolojiler kullanarak hedeflediği yaşam kalitesini yükseltme çalışmalarında, internet ortamındaki hizmet dışında, dijital televizyon ve mobil iletişim sistemleri de ön plana çıkarılıyor.

2005 yılı hedef alınarak yapılan çalışmalarda, kamu merkezleri, okullar ve hastanelere farklı platformlarda interaktif hizmet sunulması hedeflenirken, vatandaşlara bilgilendirme ve iletişim hizmetlerinin daha ucuza sağlanması, aynı zamanda bilgi alışverişiyle kötü deneyimlerden ders çıkartılarak iyi deneyimlerden örnek alınması amaçlanıyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin