ATA ittifakı kimi destekleyecek? Ümit Özdağ: Şartlarımız karşılanmazsa iki adayı da desteklemiyoruz

Zafer Partisi'nin Genel Başkanı Ümit Özdağ seçimlerin ikinci turunda hangi cumhurbaşkanı adayını destekleyeceklerine ilişkin konuştu. Seçmen kitlesinin sorgulayan bir profile sahip olduğunu söyleyen Özdağ, şartlarının karşılanmaması durumunda herhangi bir adayı desteklemeyeceklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
ATA ittifakı kimi destekleyecek? Ümit Özdağ: Şartlarımız karşılanmazsa iki adayı da desteklemiyoruz

ATA İttifakı ortağı Zafer Partisi'nin Genel Başkanı Ümit Özdağ, İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah'ın konuğu oldu.

İkinci tur için destekleyecekleri adaya ilişkin konuşan Özdağ, "Ahmet ile Mehmet üzerinden hareket etmeyiz. Bizim kitlemiz mevcut düzen partilerini benimsemeyen, Atatürk'ten, Türk Milliyetçiliğinden taviz vermeyen, Kandil ile domuz bağı arasına sıkışmaya karşı ve sorgulayıcı bir seçmen" dedi. 

Seçmenlerinin profiline de değinen Özdağ, "Bu seçmene 'Ahmet'i destekle' dediğin zaman 'Tamam' diyecek bir seçmen değil. Biz ilkeleri ortaya koyduk. Bu temel ilkeler konusunda bir protokol hazırlanır ve karşımızda hangi ittifak varsa bu protokol çerçevesinde anlaşma sağlandıktan sonra kamuoyuna açıklayacağız. Bu protokolün uygulamaya geçirilmesi noktasında bazı görevlerin de sorumluluk üstlenmek adına biz de sürecin içerisinde yer alabiliriz, almayabiliriz çok önemli değil. Sonra desteğimizi kamuoyuna 'Biz bu çerçevede önümüzdeki seçimde bu adayı destekleyeceğiz' diyeceğiz. Her iki aday da diyecekler ki 'Ben sana bu şartları yerine getirirsem bu taraftan oy kaybederim, evet değil' diyecekler. O zaman biz de 'Bizim taleplerimiz bunlardı. Hem Kılıçdaroğlu hem Erdoğan talepleri karşılayamayacağını söyledi. Nokta koyuyoruz. İki adayı da desteklemiyoruz' diyeceğiz" dedi.

İki tarafla da anlaşma olur mu?

Bizim ilkelerimiz etrafında olabilir. Çünkü bizim ilkelerimiz Cumhuriyet'in kuruluş ilkeleri. Atatürk'ten taviz vermeyiz.

İki taraf da kabul ederse ne olur?

Bazı sorular vardır ki bunun cevabı kamuoyu önünde detaylı bir şekilde tartışılmaz. Bu ancak muhatapları ile yapacağım bir toplantıda konuşacağım şeylerdir. Bunun sizinle kamuoyu önünde tartışmam muhataplarıma nezaketsizlik olur. Siz Erdoğan ya da Kılıçdaroğlu olsaydınız size cevap verirdim.

'HÜDAPAR da Hizbullah ile siyasi olarak bağlantılı bir yapıdır'

HÜDAPAR da Hizbullah ile siyasi olarak bağlantılı bir yapıdır. Birisi yeşil Kürdistan birisi kırmızı Kürdistan diyor. Birisinin terör örgütü aktif, diğerinin değil ama her an aktif olabilir.

Cumhur İttifakı'nın bize yaklaşımında MHP bir rezerv koyabilir o MHP'nin bileceği bir iş. Ama herhalde rezerv koyacak olsalardı önce HÜDAPAR'a koyarlardı.

Özdağ, hangi adaya oy verecek?
Şaka mı yapıyorsunuz? Ben bireysel olarak bir tercih yapma durumunda değilim. Ben bir siyasal partinin genel başkanıyım. Benim tercihim program tercihidir, parti tercihidir. Her ikisi de, her iki ittifak da benim karşısında olduğum ittifaktır. Biz de mümkün olanı, Türkiye için iyi olanı tespit etmek zorundayız.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin