'Aşırı sendikacı', Başbakan'la yaşadığı tartışmayı anlattı

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Başbakan'la yaptığı görüşmeyi anlattı.

Google Haberlere Abone ol
'Aşırı sendikacı', Başbakan'la yaşadığı tartışmayı anlattı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi Parkı olaylarını çözüme kavuşturmak için davet ettiği sanatçılar ve Gezi Parkı temsilcileriyle yaptığı görüşmenin detayları tartışılmaya devam ediyor. Görüşmenin gergin bir biçimde noktalandığı kamuoyu tarafından öğrenildikten sonra Başbakan Erdoğan’ın “aşırı sendikacı” diye nitelediği  DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu o gece yaşanları anlattı.



RSFM'de yayınlanan “Atilla Güner’le Akşam Postası”na konuk olan Çerkezoğlu “Toplantının yalnızca iki kişi arasındaki tartışmaya indirgenemeyeceğini” belirterek “Aslolan mücadelenin talepleridir” dedi.



Atilla Güner: Sayın başbakanla bir araya gelindiğinde ‘sosyoloji meselesi’yle ilgili bir tartışma olduğunu bugün Can Dündar da yazınca artık iyice aleni hale geldi diye düşünüyorum. O konuda yanlış bir bilgi varsa kamuoyunda düzeltmek adına en azından biraz aktarır mısınız?



Arzu Çerkezoğlu: Üç gün önce Başbakan’la Taksim Dayanışması arasında sanatçılarla birlikte yapılan görüşmede bizler de vardık, DİSK adına da ben katıldım. Orada bu sürece dair bu işin sadece Gezi Parkı meselesi olmadığı, ortada halkın gerçek bir iradesinin olduğu, toplumsal – sosyolojik bir durum olduğunu altını çizdiğimde böyle bir tartışma yaşandı. Başbakan da kendi görüşlerini ifade etti. Ama şu çok net ki bu kadar büyük bir halk hareketinin olduğu bir dönemde bu sorun, bu talepler, bu biçimiyle sadece bir toplantıdaki üslup tartışmasına ya da iki kişi arasındaki bir tartışmaya indirgenemez. Burada asıl olan bu mücadelenin kendisidir, bu mücadelenin talepleridir ve muhataplarıdır. Bu mücadelenin muhatabı da doğrudan sokaklarda direnen halktır ve onun en meşru temsilcisi olarak Taksim Dayanışmasıdır. Taleplerimiz de son derece açık ve nettir. Sadece bu taleplerin sözcülüğünü yapmak üzere gittik. Ama Başbakan’ın yine aynı tutumuyla, tavrıyla bildiğimiz meydanlarda, televizyon ekranlarındaki konuşma tarzı ve üslubuyla karşılaşmış olduk. Dolayısıyla daha sonrasında kendisinin bir takım açıklamaları oldu bu konuda. Ama ben tekrar altını çiziyorum ki burada esas olan 20 gündür sokaklardaki mücadeledir, halkın ortaya koymuş olduğu bu iradenin kendisidir.

Atilla Güner: Toplantıyı devam ettiremeyecek bir noktaya gelindi mi? Sanki kalması halinde diyalogun süremeyeceği gibi bir tablo çıkmış ortaya.



Arzu Çerkezoğlu: Evet biraz. Gerçi gecenin de çok geç saatiydi, saat 03.00’ü geçmişti. Dolayısıyla belki de yorgun olduğu için mi terk etti onu da bilemiyorum ama sonuçta toplantı o diyalog sonrasında bitti. Biz en son oradaki birkaç bakanla birlikte toplantıyı sonuçlandırdık ve herkes kendisi açısından çeşitli açıklamalar yaptı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin