Aşiret düğününden servet çıktı. Damat ve gelinin takılarının fiyatı dudak uçuklattı. Gelin altınları taşıyamadı

Hakkari'de Pinyanişi aşiretinin düğününde geline ve damada servet değerinde altın ve nakit para takıldı.

Google Haberlere Abone ol
Aşiret düğününden servet çıktı. Damat ve gelinin takılarının fiyatı dudak uçuklattı. Gelin altınları taşıyamadı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Pinyanişi aşiretinden Ramazan Nergiz’in oğlu Yiğit Nergiz ile yine Pinyanişi aşiretinden Hacı Akbaş’ın kızı Berivan Akbaş evlendi.

Çok sayıda küçükbaş hayvanın kesildiği düğüne aşiret liderleri, kanaat önderleri, eş, dost ve akrabalar katıldı.

Şemsettin Onay Anadolu Lisesinde yapılan düğünde her yer tıklım tıklım doldu.

DAMADA 3 MİLYON TL, GELİNE 2 KİLO ALTIN TAKILDI

İran, Irak ve farklı ülkelerden kişilerin de katıldığı düğünde damada 3 milyon TL, geline ise 2 kilo altın takıldı.

Aşiret düğününden servet çıktı. Damat ve gelinin takılarının fiyatı dudak uçuklattı. Gelin altınları taşıyamadı

"ÇOK MUTLUYUM, ALLAH HERKESE NASİP ETSİN BU DUYGULARI"

İki günlük düğünlerinin çok güzel geçtiğini söyleyen Berivan Akbaş, “Düğünümüz çok güzel geçiyor. Dün kız tarafı, bugün ise erkek tarafı oldu. Çok mutluyum, Allah herkese nasip eylesin bu duyguları. Düğünümüze Irak, İran her yerden katılanlar oldu. Bizi bu güzel günümüzde yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Aşiret düğününden servet çıktı. Damat ve gelinin takılarının fiyatı dudak uçuklattı. Gelin altınları taşıyamadı - Resim : 2

"DÜĞÜNÜMÜZE 5 BİN MİSAFİRİMİZ GELDİ"

Düğünlerine 5 bin kişinin katıldığını söyleyen damat “İki gündür güzel bir şekilde düğünümüz oldu. Türkiye yanı sıra, Irak ve İran’dan katılanlar oldu. Çok yoğun ve kalabalık geçiyor düğünümüz, Allah bu güzel günleri herkese nasip eylesin. Bizleri bu güzel günümüzde yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz. Düğünümüze 5 bin misafirimiz geldi. Allah bu güzel anıları herkese nasip eylesin” dedi.

Aşiret düğününden servet çıktı. Damat ve gelinin takılarının fiyatı dudak uçuklattı. Gelin altınları taşıyamadı - Resim : 3

Düğün sağdıçlığını yapan Pinyanişi Aşiret Lideri Ali İhsan Zeydan ise, “Düğünümüz baya kalabalık geçiyor. Hemen her yerde misafirlerimiz geldi. Biz de düğünümüzü kültürümüze uygun bir şekilde yaptık. Allah tüm gençlere bu günleri nasip eylesin. Bizim düğünümüze iştirak edip gelen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin