Arjantinli efsane Diego Maradona'nın forması 4 milyon pound karşılığında sahibini buldu

Diego Maradona'nın 1986 Dünya Kupası'nda İngiltere ile Arjantin arasında oynanan karşılaşmada giydiği forma 4 milyon pound'a satıldı ve tarihin en pahalı forması oldu.

Google Haberlere Abone ol
Arjantinli efsane Diego Maradona'nın forması 4 milyon pound karşılığında sahibini buldu

Arjantinli efsane futbolcu Diego Maradona'nın 1986 Dünya Kupası'nda İngiltere ile Arjantin arasında oynanan karşılaşmada giydiği ve ünlü “Tanrı’nın Eli” ile “Yüzyılın Golü” adı verilen iki golünü attığı forması açık arttırmayla sahibini buldu.

Müzayede evi Sotheby’s'de gerçekleştirilen açık arttırmada Diego Maradona'nın forması tam 4 milyon pound karşılığında satılarak en pahalı futbol forması olarak tarihe geçti. Önceki rekor 157 bin 750 pound ile Pele'nin 1970 Dünya Kupası finalinde giydiği formaya aitti.

İKİNCİ GOL “YÜZYILIN GOLÜ” SEÇİLDİ

Maradona, gollerden ilkini atarken meşin yuvarlak eline çarpmış, pozisyon hakemlerin dikkatinden kaçınca gol kararı verilmiş ve daha sonra futbol severler tarafından bu gol, ‘Tanrının Eli’ olarak adlandırılmıştı. ‘Yüzyılın Golü’ olarak bilinen ikinci gol, Maradona'nın bir dizi İngiliz oyuncunun yanından geçerek İngiliz kaleci Peter Shilton'a karşı attığı ikinci goldür. 2002 yılında FIFA ‘Yüzyılın Golü’ anketini başlatmış ve 150 ülkeden 340 bin oy kullanılarak Maradona’nın ikinci golü "Yüzyılın Golü" seçilmişti.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin