Anadolu Efes üst üste ikinci kez Euroleague şampiyonu oldu

Turkish Airlines Euroleague finalinde Anadolu Efes, Real Madrid'i 58-57 mağlup ederek üst üste ikinci kez şampiyon oldu.

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Efes üst üste ikinci kez Euroleague şampiyonu oldu

Euroleague finalinde ilk çeyrek beklenildiği gibi sıkı savunmayla başladı. Her iki takım hücumda istediği gibi organize olamazken Real Madrid'den Tavares etkili oyunuyla takımını skorda öne taşıdı(15-8). Çeyreğin son bir dakikasında sazı eline alan Larkin'in üst üste bulduğu altı sayıyla Anadolu Efes farkı eritti ve ilk çeyrek 15-14'lük skorla tamamlandı.

İkinci çeyrekte Real Madrid, Fernandez ve Randolph'un bulduğu sayılarla farkı tekrar yedi sayıya çıkardı(29-22). Anadolu Efes farkı açılmasına yine çok çabuk reaksiyon göstererek Micic ve Larkin'in sayılarıyla skoru 31-29'a getirdi. Çeyreğin sonuna kadar üstünlüğünü korumayı başaran Real Madrid devre arasına 34-29'luk üstünlükle gitmeyi başardı.

Müthiş çekişme üçüncü çeyrekte de kaldığı yerden devam etti. Karşılıklı çok iyi savunmaların ve zor bulunan basketlerin atıldığı çeyrekte İspanyol ekibi Real Madrid, son on dakikaya 42-40'lık üstünlükle girdi.

Anadolu Efes son çeyreğe Micic ve Singleton'ın basketleriyle başladı ve 5-0'lık seriyle öne geçti(45-42).Real Madrid hücum ribaundlarıyla yine mücadeleyi dengelerken, beş dakika kala Llull'un attığı üç sayılık basketle İspanyol ekibi tekrar üstünlüğü ele aldı(50-49).Son çeyreğe damga vuran isim ise Pleiss oldu. Pota altından çok kritik sayılar üreten Pleiss, Anadolu Efes'e 58-57'lik sonuçla şampiyonluğu getirdi.

Anadolu Efes'te Micic 23, Pleiss ise 19 sayıyla yıldızlaşırken, Real Madrid tarafında Tavares'in 14 sayısı şampiyonluk için yeterli olmadı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin