Altın borcu olanlar dikkat. Altın fiyatlarında kritik gelişme. İslam Memiş altın konusunda yeni uyarıda bulundu

Amerikan Merkez Bankası (FED) ve diğer merkez bankalarının sıkılaşma politikası gereği aldıkları faiz kararı altın fiyatlarını olumsuz etkiledi. Altın fiyatları düşüş eğilimine girdi. İslam Memiş de, yıl sonu için verdiği gram altın fiyat tahminini değiştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Altın borcu olanlar dikkat. Altın fiyatlarında kritik gelişme. İslam Memiş altın konusunda yeni uyarıda bulundu

Covid-19 pandemisi nedeniyle tüm dünyayı saran enflasyon krizi başta FED olmak üzere pek çok merkez bankasını faiz artırımlarına itti. Bu hamleler sonrası gerek ABD gerekse de Avrupa'da enflasyon frenlerken, merkez bankalarından gelen yeni sinyaller altının ons fiyatında gerilemeye neden oldu.

FED Başkanı Powell'in faiz artırımının süreceğine ilişkin mesajlarının ardından altın fiyatları yeniden düşüşe geçti. 19 Aralık 2022 Pazartesi günü gram altın 1.074 lira, ons altın 1.792 dolardan alıcı buluyor.

İşte çeyrek ve cumhuriyet altınında son durum:

Çeyrek Altın
1.741,21
1.780,39

Yarım Altın
3.471,53
3.560,77

Cumhuriyet Altını
7.216,00
7.325,00

İSLAM MEMİŞ'TEN YENİ UYARI

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, 2022'nin sonuna yaklaşılması nedeniyle ekonomideki son gelişmeleri ve daha önce yaptığı tahminleri değerlendirdi. Gram altın tahminleri ile gündemden düşmeyen Memiş, gram altın için 2022 yılı sonu tahmini olan 1450 lira zirvesini güncelledi. Memiş, ev fiyatları, kripto paraların geleceğine dair de değerlendirmelerde bulundu.

Memiş, gram altınla ilgili ise uzun zamandır dile getirdiği 1450 liralık tahminini güncelledi. Memiş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Mutlaka riskler dağıtılmalı. 2023 ilk çeyreğine kadar en azından. Enerji krizi var. Merkez bankalarının faiz artırma politikaları yılın ilk çeyreğine kadar devam edecek. Doların karşısındaki enstrümanların uzun vade için avantajlı olduğunu düşünüyorum. Euro, sterlin, altın ve gümüş... 6 ay bekleyen için borsa da mümkün. Sepet mutlaka yapılmalı.

ZİRVE TAHMİNİ DEĞİŞTİ

FED Başkanı Powell'ın açıklamaları belirsizliği öteledi, altının onsu 1820'den 1780'e kadar geriledi. 1780 üzerinde pozitif beklentimiz devam ediyor. Gram altın TL'de de bozulma yok. Serbest piyasalarda 1088-87 aralığında. 1125 gibi bir rakam var karşımızda yıl sonu gram altında. Baskılanmalar altında yükselişi biraz öteliyor.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin