Akşener Diyarbakır’da: Mesele silahlara veda, kan dökmeye de tövbe etmekse biz varız!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Diyarbakır’da önemli mesajlar verdi. Son günlerde tartışılan ‘Yeter söz milletindir’ sloganına gönderme yapan Akşener, “14 Mayıs ‘Yeter söz milletindir’ diyeceğimiz mukaddes bir milat olacak” dedi. Akşener Kürt sorunu içinde kardeşlik mesajlarının yanı sıra “Mesele silahlara veda, kan dökmeye de tövbe etmekse biz varız” diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Akşener Diyarbakır’da: Mesele silahlara veda, kan dökmeye de tövbe etmekse biz varız!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Diyarbakır 2. Olağan İl Kongresi’nde; Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde Diyarbakırlılara seslendi.

Akşener, gençlerin “Dik dur eğilme Diyarbakır seninle” sözlerine karşılık “İsteseniz de eğilemiyorum maalesef beceremiyorum o işleri” karşılığını verdi.

“İYİ PARTİ’Yİ BU VATANIN HAS EVLATLARI KÜRTLER KURDU, TÜRKLER KURDU, ZAZALAR KURDU”

Akşener, İYİ Parti’nin kuruluşunu anlattığı konuşmasına şöyle devam etti: “İYİ Parti’yi bu vatanın has evlatları Kürtler kurdu, Türkler kurdu, Zazalar kurdu. Eşitliğe, güvenliğe ulaşma idealiyle milletimizin her renginden cesur insanlarımız kurdu. Salonlara sığmadık meydanlara aktık, meydanlara sığmadık memleketimize aktık. İYİ Parti’nin bu destansı hikayesinde Diyarbakırlı kardeşlerimin de büyük katkısı var.”  

TÜRK KÜRT YOK, AK PARTİLİLER VE DİĞERLERİ VAR

“Buraya boş sözler, hamasi nutuklar için gelmedim. Ben buraya bu topraklar kurumasın diye Dicle’de bir damla su olmaya geldim. Hevsel’in çiçekleri solmasın diye bir avuç güneş olmaya, bu tepelerde maral olmaya marazları kovmaya geldim” diyen Akşener konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün artık ülkemizde Türk Kürt yok, Sünni Alevi yok, sağcı solcu yok. Bugün artık Türkiye’de AK Partililer ve diğerleri var. Bir yanda suç işleme özgürlüğü olanlar var bir yanda nefes alması suç olanlar var.”

1915’TE, 1923’TE BİR HAYALİ BİRLİKTE KURDUK, 2023’TE DE BU SİSTEMİ DEĞİŞTİRECEĞİZ

Seçimler için Çanakkale ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu hatırlatması yapan Akşener şöyle konuştu: “İslam’da iftira yoktur. Karşınızda duran bu kişiye ateistten tutun kafire kadar her şey dendi. Acıda, zulümde, yoklukta, eziyette eşitlendik ama her şeye rağmen yaralarımızın bir merhemi var, o merhem bizdedir. 1915’te Çanakkale’de omuz omuza şehit olurken o merhemi bulduk. 1922’de Sakarya’da namahremin bileğini bükerken o merhemi bulduk. 1923’te Ankara’da ışıl ışıl bir hayali birlikte kurarken o merhemi bulduk. Biz o yaraları 2023’te de aynı mübarek merhemle İstanbul’da, İzmir’de, Adana’da, Trabzon’da, Erzurum’da, Diyarbakır’da, Bitlis’te, Siirt’te, Mardin’de tıpkı bundan 100 yıl önce olduğu gibi bugün de bayrağımızın altında yaşamaktan gurur duyan herkesle, vatanımızın toprağında alın teri olan, Cumhuriyetimizin bekçisi olan herkesle Kürt’üyle, Türk’üyle herkesle devletimizi vasatlığa mahkum eden bu ucube sistemi değiştireceğiz.”

‘YETER SÖZ MİLLETİNDİR’ DİYEREK TOPLUMU HÜRRİYETE KAVUŞTURACAĞIMIZA SÖZ VERDİK

“Sesi çıkmayanların sesi olacağız” diyen Akşener, ‘Yeter, söz milletin’ sloganına gönderme yaparak şöyle konuştu: “İnsanımızı esir almaya çalışan tüm tahakkümleri yıkacağımıza ‘yeter söz milletindir’ diyerek toplumumuzu hürriyete kavuşturacağımıza söz verdik. Sözümü söz, dün olduğu gibi bugün de arkasındayız.”

“İyilik memleketin her yerine ulaşacak. 14 Mayıs işte bunun miladı olacak. Kurtla öldüren, çobanla yiyen, sahibiyle ağlayanlara hep birlikte hep bir ağızdan ‘Yeter söz milletindir’ diyeceğimiz mukaddes bir milat olacak. Çünkü istibdat onlarınsa hürriyet bizimdir, saray onlarınsa sandık bizimdir, zulüm onlarınsa mayıslar bizimdir."

MESELE SİLAHLARA VEDA, KAN DÖKMEYE DE TÖVBE ETMEKSE BİZ VARIZ

Tehditle, korkuyla aramıza girebileceklerini zannettiler, yalandan bir tarih yazarak aramıza girebileceklerini zannettiler, çok yanıldılar. İYİ Parti yolsuzluğa, yoksulluğa, yalanlara karşı mücadeledir. Kimse merak etmesin biz bu çarpık düzeni değiştirecek vizyona sahibiz. Bugüne kadar karşılaştığımız zorlukları devlet millet el ele verip çözdük. İftiraları, yalanları boşa çıkarttık. Bizim tek kriterimiz milletin oyunu milleti temsil etmek için kullanan sahici siyasetçilerle muhatap olmaktır. Halka rağmen değil, halka doğru, halk için hareket eden siyasetçilerle rekabet etmektir. Mesele cumhuriyeti sözde özde sahiplenmekse, mesele silahlara veda kan dökmeye de tövbe etmekse, mesele her türlü musibetin karşısında çelikten sarsılmaz bir biz olmaksa, biz varız. Biz konuşan Türkiye’den yanayız.

Bugün çocuklarımız aç, gençlerimiz umutsuz, haneler bereketsiz, memleket bayram sofrasını unutmuş. O bayram sofrasını birlikte kuracağız. Bu ülke nevruzundan, baharından kopartılmış. 1920’nin kıymetini bilemedik 2020’yi kaybettik, 1923’ün kıymetini bilemezsek 2023’ü kaybederiz. Bu cendereden çıkışımızın tek yolu konuşan bir Türkiye, konuşan bir millettir. Kardeşlikte buluşmuş, meşverette birleşmiş bir millet. Aynı ateşin üzerinden birlikte atlayabilen bir millet.

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin