Akşener "100. yılda 100 bin öğretmen ataması yapacağız" sözü verdi. Cep telefonundan marş çalınca gözyaşlarına hakim olamadı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul’da öğretmenlerle bir araya geldi. İktidar olduklarında öğretmenlere “100 bin atama” sözü veren Akşener, “sözleşmeli, ücretli öğretmen olmaz” dedi. Cep telefonundan Öğretmen Marşı'nı dinleten Akşener, gözyaşlarına hakim olamadı.

Google Haberlere Abone ol
Akşener "100. yılda 100 bin öğretmen ataması yapacağız" sözü verdi. Cep telefonundan marş çalınca gözyaşlarına hakim olamadı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Miniatürk'te düzenlenen program kapsamında emekli, çalışan ve atanamayan öğretmenlerle bir araya geldi. 

Öğretmenleri görünce Bursa Öğretmen Okuluna girişini hatırladığını dile getiren Akşener, ağabeyinin, yatılı okulda okumasına ilk zamanlarda izin vermediğini, ama kendisini sınava götürdüğünde okulu ve öğrencileri görünce bu kararından vazgeçtiğini anlattı.

Okuldaki ilk gününde bir öğretmeninin, mezun olduktan sonra neler yapmaları gerektiğini anlattığını aktaran Akşener, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz o zor şartların, imkansızlıkların içinde böyle bir eğitimi alıp o fırsat eşitliğini başaran Cumhuriyetin köy kızlarıyız. Köyde büyüdüm. Ama o köyden yola çıkıp bugün karşınızdayım.”

ÜCRETLİ, SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK OLMAZ
Akşener, öğretmenliğin hem Türkiye'de hem de dünyada çok yüksek maaşların alındığı bir meslek dalı olmadığını söyleyerek ücretli ve sözleşmeli öğretmenlik uygulamalarına şu sözlerle karşı çıktı: "Bu kadar öğretmen yetiştiren üniversite açmayacaksın. Yok muydu aklın? O beğenmediğin yöneticilerin, o beğenmediğin Cumhuriyeti kuranların aklı yok muydu? Gerektiği kadar öğretmen yetiştirip, her birini birinci derecede eğitip, öğretip, ondan sonra da köyden başlayan kalkınmanın neferi haline getiren bu Cumhuriyetin başarısını ille de ortadan kaldırmak mı lazımdı kardeşim?" diye sordu.

Köy ve öğretmen okullarının kapatılmasını da eleştiren Akşener, "Ne olursa olsun. İster 30 ister 40 ister 20 öğrencisi olsun, köy okulları kapatılmamalıydı. Öğretmen okulları kapatılmamalıydı. Eğitimdeki bu keşmekeş, bu karmaşa asla olmamalıydı." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, konuşmasının sonunda cep telefonundan Öğretmen Marşı'nı dinletti. Salondakilerle birlikte marşı söyleyen Akşener'in duygusal anlar yaşadığı görüldü.

ATAMA SÖZÜ

İYİ Parti lideri program sonrası sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, “4 gün sonra herkes sadece 1 günlüğüne öğretmenlerimizin değerini ve önemini konuşacak. Ama atanamayan öğretmenlerimizin derdi yine görülmeyecek, sesi yine duyulmayacak. Söz veriyoruz; Cumhuriyetimizin 100. yılında, 100 bin öğretmenimizin atamasını biz yapacağız!” ifadelerini kullandı.

Akşener'in gündeminde Milli Savunma Bakanlığı tarafından başlatılan sınır ötesi operasyon da vardı. İşte Akşener'in Pençe Kılıç Operasyonu yorumu...

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin