Akil insanlar ve 1 Mayıs olayları haftanın gündemine oturdu!

PRNet, geçtiğimiz hafta basında en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı.

Google Haberlere Abone ol
Akil insanlar ve 1 Mayıs olayları haftanın gündemine oturdu!

29 Nisan – 05Mayıs 2013 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, “Haftanın En’leri” 5 başlık altında sıralandı;

 

HAFTANIN GÜNDEMİ “AKİL İNSANLAR TARTIŞMALARI”



Hükümetin teröre çözüm arayışında, ‘Akil İnsanlar Komisyonu’nu kurması ve üyelerinin çalışmaya başlaması, 1.289 haberle bu hafta gündemin ilk sırasına yerleşti. Yayalaştırma çalışmaları nedeniyle 1 Mayıs kutlamalarının yapılmasına izin verilmediği Taksim’de göstericiler ve polis arasında çıkan olaylar ve polislerin gazla göstericilere müdahale etmesi 809 habere konu olarak geçen haftanın 2. gündem maddesi oldu.  Sinop nükleer santrali projesi için hükümetlerarası anlaşma, Ankara’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Japonya Başbakanı Shinzo Abe tarafından imzalanması 235 habere konu oldu ve 3. sıraya yerleşti. Susurluk davası kapsamında çete yöneticisi olmak suçundan beş yıl ceza alan ve iki yıl cezaevinde yatması gereken Mehmet Ağar’ın 3. Yargı Paketi kapsamında tahliye edilmesi 166 haberle gündemin 4. sırasındaydı. Genç yıldız Justin Bieber Garanti Bonus sponsorluğunda Purple Concerts organizasyonuyla, Türkiye’deki ilk konserini İTÜ Stadyumu’nda verdi ve 160 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesinde beşinci sırasında yer aldı.



HAFTANIN ÜNLÜSÜ “CEM YILMAZ”



Cem Yılmaz 110 haberle haftanın ünlüsü olarak ilk sıraya yerleşti. Fazıl Say, 96 haberle 2. Sırada, Hülya Avşar 86 haberle 3.sırada yer alarak haftanın en çok konuşulan isimleri oldu. Hülya Avşar’ı 84 haberle Orhan Gencebay takip ederken, Emre Aydın 79 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesinin beşinci sırasında yer aldı.

 

HAFTANIN SİYASETÇİSİ “RECEP TAYYİP ERDOĞAN”



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 5.339 haberle haftanın en çok haber olan siyasetçisi oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 850 haberle 2.sırada yer aldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin 572 haberle 3. sıraya, DYP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ise 530 haberle 4.sıraya yerleşti. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım 482 haber yansımasıyla PRNet “Haftanın En’leri” listesinin siyasetçiler bölümüne son sırasından giriş yaptı.

 

HAFTANIN SPOR ADAMI “AYKUT KOCAMAN



Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman 533 haberle haftanın en çok konuşulan spor adamı oldu. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim 491 haberle 2. sıraya yerleşti. Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman 253 haberle 3. sırada yer alırken, Beşiktaş Spor Kulübü Teknik Direktörü Samet Aybaba 225 haberle 4. oldu. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım 187 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesine son sıradan giriş yaptı.

 

HAFTANIN SPORCUSU “WESLEY SNEIJDER



Galatasaray’ın futbolcusu Wesley Sneijder 242 haberle haftanın en çok konuşulan futbolcusu oldu. Galatasaray'ın santrafor mevkiinde oynayan Didier Drogba 208 haberle 2. sırada yer aldı. Galatasaray’ın futbolcusu Burak Yılmaz 206 haberle 3. sırayı oluşturdu. Fenerbahçe’de forma giyen futbolcu Mehmet Topal 205 haberle 4. sıraya yerleşti. Fenerbahçe’nin Slovak futbolcusu Miroslav Stoch ise 177 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesine beşinci sıradan giriş yaptı.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin