Akaryakıt zamları 65 yaş üstünü vurdu: O ilde de bedava ulaşım sona erdi

Seçimlerden bu yana yaklaşık yüzde 90 oranında zam gelen benzin ve motorin fiyatları özellikle 65 yaş ve üzerini vurdu. Zamların ardından bazı illerde 65 yaş üstü vatandaşların toplu ulaşımdaki bedava hakları kaldırıldı. Bir ilde daha benzer bir karara imza atıldı, 65 yaş üstü vatandaşların minibüsleri ücretsiz kullanamayacağı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Akaryakıt zamları 65 yaş üstünü vurdu: O ilde de bedava ulaşım sona erdi

Seçimlerden bugüne kadar akaryakıta gelen üst üste zamlar ve ÖTV oranı artışları sonrası birçok ilde toplu ulaşım ile ilgili flaş kararlar alındı. Birçok ilde 65 yaş üstü vatandaşların toplu ulaşımı bedava kullanma hakkı teker teker kaldırılmaya başlandı. 

Toplu taşımaya gelen zamların sonrası Burdur’da 65 yaş üstüne yönelik ücretsiz ulaşım uygulamasına son verildi. Bunun yanı sıra Aksaray’da da artık 65 yaş üstü vatandaşların minibüsleri ücretsiz kullanmayacağı açıklandı.

15 EKİM'DEN İTİBAREN YENİ DÜZENLEME

Aksaray Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk, Türkiye Şoförler ve Otobüsçüler Federasyonu ve Türkiye Tüm Özel Halk Otobüsler Derneği’nin de katılımıyla 65 yaş ve üstü yolcuların ücretsiz taşınması uygulaması için 15 Ekim'den itibaren bir düzenleme kararı alındığını söyledi.

Gerçek Gündem’de yer alan habere göre, Başkan Öztürk, alınan karar çerçevesinde otobüslerde ücretsiz olarak taşınan 65 yaş üstü vatandaşların artık ücretsiz taşımayı kullanamayacaklarını belirterek, “15 Ekim 2023 tarihinden sonra bu vatandaşlarımızın artık ücretsiz binişe son veriyoruz. Şehit yakınları, gaziler, polisler, engelliler ve basın mensupları dışında, 65 yaş ve üstü vatandaşlar için ücretsiz taşıma hizmeti sona erecek” dedi.

Öztürk, kararın gerekçesi olarak devletin 65 yaş üstü vatandaşlar için verdiği bin 700 TL maddi desteğin yeterli olmamasını gösterdi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin