AK Partili Kurtulmuş'tan İsveç'e tepki: Eğer böyle giderse İsveç'in NATO'ya girme meselesi Türkiye tarafından asla onaylanmayacak

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İsveç'te Kuran-ı Kerim yakma eylemini eleştirdi. Kurtulmuş, "Bu gösteri Avrupa için de bir alarm zilidir." görüşünü paylaştı. İsveç'i FETÖ ve PKK konusunda da eleştiren Kurtulmuş, Türkiye'nin İsveç’in NATO'ya girmesine izin vermeyeceğinin sinyalini verdi.

Google Haberlere Abone ol
AK Partili Kurtulmuş'tan İsveç'e tepki: Eğer böyle giderse İsveç'in NATO'ya girme meselesi Türkiye tarafından asla onaylanmayacak

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Samsun'daki temasları kapsamında bir otelde gazetecilerle bir araya geldi.

'Bu gösteri Avrupa için de bir alarm zilidir'

Kurtulmuş, Türkiye'nin güçlü Türkiye olmasından rahatsız bazı Avrupa ülkelerinin Türkiye düşmanlarına zemin hazırladığını ifade etti.

Geçen hafta İsveç'te, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maketinin asıldığını, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakma eylemleri yapıldığını anımsatan Kurtulmuş, "Kendilerinin şunu bilmeleri lazım. Bu bir gösteri değil. Bu bir ifade özgürlüğü değil. Bu bir hak değildir. Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir kimsenin başka bir dinin kutsalına açıkça alenen hakaret etme hakkı, demokratik bir hak olamaz. Yoksa dünya yaşanabilir bir yer olmaktan çıkar. Herkes karşısındaki inançlara düşmanlık yapar, inançların mensuplarının değerlerine hakaret eder. Bu gösteri Avrupa için de bir alarm zilidir." görüşünü paylaştı.

Kurtulmuş, olayın kendisinin başlı başına çirkin ve nerede yapılırsa yapılsın lanetlenecek bir eylem olduğunu, ancak eylemin Türkiye Büyükelçiliğinin önünde olmasının başka bir anlam taşıdığını aktararak, eylemle Türkiye'nin 2 milyarlık Müslüman dünyasının öncüsü ve önderi olduğunu belirttiklerini de vurguladı.

Kurtulmuş: Böyle giderse...

Numan Kurtulmuş, İsveç'in, NATO üyeliği konusunda Türkiye'nin desteğinden çok uzak olduğunu da belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu saldırı bir kere daha gösteriyor ki maalesef İsveç teröre destek vermekten vazgeçmediğini bir şekilde gösteriyor. Türkiye, sözüne sadık bir ülkedir. Çok mu zor orada bulunun PKK'nın ya da FETÖ'nün elebaşısı teröristleri Türkiye'ye teslim etmek. Bunların kim olduklarını gayet iyi biliyorlar. Terör örgütlerinin hem de seçime az bir süre kala Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alarak yaptığı saldırıları önlemek çok mu zordur? Öyle görülüyor ki bir tarafta masada bizle müzakere ederken diğer taraftan terörle olan yakın arkadaşlıklarını da asla sonlandırmak istemiyorlar. Çok açıktır eğer böyle giderse İsveç'in NATO'ya girme meselesi Türkiye tarafından asla onaylanmayacak ve Türkiye bu süreçte İsveç'ten imzaladıkları yükümlülükleri yerine getirmesini bekleyecektir."

Kaynak: A.A
Etiketler isveç kuran fetö pkk nato
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin