AK Parti'den emekliye ek zamla ilgili flaş açıklama. TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler konuştu

Temmuz ayında yüzde 25 zam alan emekliler, yüksek enflasyon karşısında maaşlarının eridiğini ve hayat pahalılığını gerekçe göstererek maaşlarına ek zam yapılmasını istiyor. Hatta bunun için de ekim ayında TBMM açıldıktan sonra bir düzenlemenin gerçekleştirilmesini ve seyyanen artış beklediklerini ifade ediyor. Peki, Meclis açıldıktan sonra emeklilere yönelik bir çalışma yapılacak mı? İşte bununla ilgili AK Parti cephesinden açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'den emekliye ek zamla ilgili flaş açıklama. TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler konuştu

TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 1 Ekim'de yeni yasama yılının açılmasıyla birlikte Meclis gündemine gelecek ilk yasal düzenlemenin deprem yasası olacağını söyledi.

AK Parti Grup Başkanı Güler, 1 Ekim'de başlayacak yeni yasama yılındaki çalışmalara ilişkin DHA'ya değerlendirmede bulundu.

Güler, Meclis açıldıktan sonra ilk ele alacakları yasal düzenlemelerden birinin depremle ilgili çalışmalar olacağını söyledi.

Güler, ekim ayında Meclis gündemine gelecek olan ve öncelik verilen diğer yasal düzenlemelerle ilgili de bilgi verdi.

Emekli maaşlarına zam olacak mı?

Emekli maaşlarında yapılması öngörülen düzenlemeye ilişkin de değerlendirmede bulunan Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na konuyla ilgili bir talimat verdiğini hatırlatarak, "Bu iki bakanlığın bürokrasisi çalışmalarını yürütüyor. 6 Şubat depremiyle beraber merkezi bütçeden AFAD Başkanlığımıza ve Çevre Şehircilik  Bakanlığımıza aktarılan 765 milyar TL civarında bir bütçe vardı. Meclis kapanmadan önce ek bütçeyi çıkarmıştık; 1 trilyon 119 milyar TL. Yine borçlanma limitlerini artırmıştık. Bütçenin dengesini bozmadan; nasıl bir miktar ortaya çıkabilir, şu anda çalışma devam ediyor. Bu çalışma netleşmeden bir tarih ve rakam vermek şu anda mümkün gözükmüyor. Bütçe dengesini bozmadan, bu imkanları nasıl sağlayabiliriz, ciddi nitelikli bir çalışma yapılıyor. Ekim veya kasım ayı içerisinde tamamlanıp Meclise intikal ederse biz de bu konuda hızlı bir çalışmayı ortaya koyacağız. Hazine ve Maliye ile Çalışma Bakanlığımız bu konuda büyük bir gayret gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin