AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Avrupa'ya Fazıl Say tepkisi: Konserlerinin iptal edilmesini kınıyoruz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say’ın Filistin’e destek açıklamaları nedeniyle İsviçre'deki 4 konserinin iptal edilmesini kınadı. Çelik, "Karanlık bir zihniyet barış isteyen herkesi hedef alıyor" dedi

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Avrupa'ya Fazıl Say tepkisi:  Konserlerinin iptal edilmesini kınıyoruz

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say’ın İsviçre’nin Zürih, Bern, Cenevre ve Luzern’de (23-24-25-26 Ekim) vereceği konserler Filistin’e destek açıklamaları nedeniyle iptal edildi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Karanlık bir zihniyet, medeniyetin tüm değerlerini yok etmek istercesine, İsrail’in insanlık dışı saldırganlığına karşı çıkan ve barışı savunan üniversite öğrencilerini, aydınları, yazarları, sporcuları ve sanatçıları hedef alıyor. Bu çerçevede sanatçımız Fazıl Say’ın İsrail’in Filistin’deki insanlık dışı saldırılarına karşı çıkan fikirlerinden dolayı Avrupa’daki konserlerinin iptal edilmesini kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Çelik, bu çerçevede sanatçı Fazıl Say'ın İsrail'in Filistin'deki insanlık dışı saldırılarına karşı çıkan fikirlerinden dolayı Avrupa'daki konserlerinin iptal edilmesini kınadığını aktardı.

Say, konserlerinin iptal edilmesinin adından sosyal medya hesabından konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı: 

“Migros (İsviçre) firması yetkilileri sebep olarak, İsrail Filistin gerilimi konusunda sosyal medyamda yansıttığım fikirlerimi gösterdiler. Tüm yazdıklarım hiçbir değişiklik olmadan sosyal medyamda durmaktadır. Ben barıştan yanayım. Tüm açıklamalarım da barış içindi. İsrail’e 24 yıldır giden biriyim. Hepimiz gibi terör olaylarından üzüntü duydum. Netanyahu’nun hiçbir geleceği olmayan savaş siyasetini, çok yanlış ve canice bulduğumu da yazdım. Ve son olarak; Erdoğan’ın bu konudaki yaklaşımını, her iki tarafa karşı da “sağduyulu ve barışçıl” buldum, destekledim. Ben Avrupa’da ifade özgürlüğüne güven duyulur, karanlık ve anlayışsızlık yaşanmaz diye bilirdim. Bu rahatsız edici olay babında güvenim oldukça sarsıldı.”

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin