Agos Gazetesi'nden Muammer Güler’e Dink cinayetiyle ilgili 8 soru

Agos Gazetesi, Hrant Dink cinayetinde ihmali olduğu iddialarını yalanlayan İçişleri Bakanı'na 8 soru yöneltti.

Google Haberlere Abone ol
Agos Gazetesi'nden Muammer Güler’e Dink cinayetiyle ilgili 8 soru

İçişleri Bakanı Muammer Güler, 2007'de Genel Yayın Yönetmeni olduğu Agos Gazetesi önünde uğradığı silahlı saldırıyla hayatını kaybeden Hrant Dink'in öldürülmesinde ihmali olduğu iddialarını AA'ya yaptığı açıklamada “Şunu ifade edeyim, şahsımla ilgili tek bir soruşturma yoktur. Bu konuda herkesi dikkatli olmaya davet ediyorum. Eğer belge arıyorlarsa kendilerine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 14 Kasım 2007 tarihinde verdiği işleme konulmama kararını ve en son da 10 Nisan 2013’te İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ek kovuşturmaya yer olmadığına dair kararı gösterebilirim. Hakkımızda bu konuda yapılan tüm iddialar ve suç duyurularına karşılık ilgili mahkemeler hiçbir belgenin, bilginin, bu konuda bir ihmalin tespit edilemediğini, olayla ilgili illiyet rabıtasının bulunmadığını ifade ettiler" demiş ve bu iddialara gündeme getirenleri dava edeceğini söylemişti.



Bakan Güler'in bu açıklamasının ardından, Agos Gazetesi de, Hrant Dink cinayeti ile ilgili Güler'in cevaplaması için 8 soru hazırladı.



İşte o sorular



1. Görüşme talimatı kimden?



Muammer Güler İstanbul Valiliği görevinde iken, Hrant Dink, 24 Şubat 2004 tarihinde, İstanbul Valiliği’ne çağrıldı ve Vali Yardımcısı Ergün Güngör’ün odasında, Güngör’ün yanındaki iki MİT mensubuyla ‘görüştü’. Dink, son yazılarında bu görüşmenin tehdit amaçlı olduğunu yazmıştı. Hrant Dink ile bu görüşmenin yapılmasına ilişkin talep/talimat hangi kişi veya kurumdan gelmişti?



2. Görüşmeye katılanlar neden gizlendi?



Cinayet yargılamasını yürüten İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Valiliği’ne 24 Şubat 2004 tarihinde yapılan görüşmeye kimlerin hangi sıfatla katıldığını sordu. İstanbul Valiliği bu soruya yanıt vermeyip, sorulmadığı halde görüşmenin hangi sebeple yapıldığını kendince açıklamaya çalışan bir yazı gönderdi.İstanbul Valiliği, görüşmeye katılan kişilerin kim olduğunu ve bu görüşmeye hangi sıfatla katıldığını yargıdan neden gizleme ihtiyacı hissetti?



3. Görüşme tutanağı var mı?



Hrant Dink ile yapılan görüşmeye dair oluşturulan bir tutanak var mı ve var ise bu tutanak neden soruşturmayı yürüten savcılığa ve yargılamayı yürüten Mahkemeye sunulmadı?



4. Benzer görüşmeler var mı?



Güler’in görev süresince İstanbul Valiliği’nde, Hrant Dink ile yapılan görüşmelere benzer başka görüşmeler yapıldı mı? Yapılmış ise bu türden kaç görüşme, kimlerle yapıldı? Görüşmelere MİT mensuplarıkatıldı mı? Eğer benzer görüşmeler yapılmadıysa, Hrant Dink hangi özelliğinden dolayı böyle bir görüşmeye çağırıldı?



Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin