Abdullah Gül Yargıtay'ın AYM hamlesini eleştirdi: Yargıtay'ın AYM üyelerini hedef yapması çok yanlış

Yargıtay'ın Türkiye tarihinde bir ilke imza atarak Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına tepki de 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den geldi. Gül, Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi üyelerini hedef yapmasının çok yanlış olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Abdullah Gül Yargıtay'ın AYM hamlesini eleştirdi: Yargıtay'ın AYM üyelerini hedef yapması çok yanlış

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin, TİP Milletvekili Can Atalay ile ilgili  hak ihlali veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına yönelik tepkiler sürüyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve AK Parti kurucusu eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in ardından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ de Yargıtay'ın AYM hamlesini eleştirdi. 

T24'te yer alan habere göre, Gül,  "Anayasa Mahkemesi'nin İnsan Hakları Sözleşmesi'ne uygun özgürlükçü kararlarını ve bu kararı alan üyelerini Yargıtay'ın hedef yapması çok yanlış olmuştur" dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yargıtay’ın kararıyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

"Yüksek yargı organlarının yetki ve sorumlulukları Anayasamızda sarih bir şekilde belirtilmiş olmasına rağmen Yargıtay'ın dün aldığı kararın izahı mümkün değildir.

Vaktiyle Anayasa Mahkemesi'nin özgürlük karşıtı vesayetçi kararlarını tenkit ve reddetmiş ama Anayasa'ya uyarak gereğini yerine getirmiştik. Anayasa Mahkemesi'nin İnsan Hakları Sözleşmesi'ne uygun özgürlükçü kararlarını ve bu kararı alan üyelerini Yargıtay'ın hedef yapması çok yanlış olmuştur.

Hukuk sistemi ve adalete olan güvenin kaybolmaması hayati derecede önemlidir. Ayrıca ekonomi ve dış politika uygulamalarında Türkiye'nin itibarını zedeleyecek ve hükümeti zor duruma sokacak bu hukuk kaosunun hızlı bir şekilde, olgun bir demokrasi anlayışı ve anayasal çerçevede çözümü bir zarurettir."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin