AB'den gözaltı tepkisi: Endişeliyiz

‘Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin bildirisini imzalayan öğretim üyelerine yönelik soruşturma ve gözaltılar ABD’nin yanı sıra Avrupa Birliği’nin de tepkisini çekti.

Google Haberlere Abone ol
AB'den gözaltı tepkisi: Endişeliyiz

AB Komisyonu’nun Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn’ın Sözcüsü Maja Kocijancic, akademisyenlerin serbest bırakılmasının ardından dün resmi bir açıklama yaptı.



Önceki gün soru üzerine bazı medya kurumlarına açıklama yapan Kocijancic dünkü resmi açıklamasında özetle şunları söyledi:



KOPENHAG SİYASİ KRİTERLERİNE TERS



“Türkiye’nin Güneydoğusu’ndaki olaylara ilişkin bir deklarasyonu imzalayan Türk akademisyenlerine karşı atılan adımlar aşırı derece endişe verici bir gelişme. Artık gözaltında değiller ama onlara karşı prosedür devam ediyor. İfade özgürlüğü, Kopenhag siyasi kriterlerine uygun olarak korunmalı. Gözdağı veren bir ortam buna ters düşüyor. Türkiye’nin, yasalarının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihadında belirlenen Avrupa standartlarına uygun bir şekilde uygulanmasını sağlamasını ümit ediyoruz.”



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin