ABD'den rehine takasına ilişkin ilk değerlendirme geldi. Biden, tüm rehineler evlerine dönene kadar çabalarının süreceğini söyledi

Esir takası sürecinde müdahil olan ABD'den ilk açıklama geldi. ABD Başkanı Joe Biden bugünü "bir sürecin başlangıcı" olarak gördüğünü söyledi. ABD Başkanı, tüm rehineler evlerine dönene kadar "durmayacağız" dedi. Biden, hem Gazze'ye daha fazla insani yardımın girmesi hem de rehinelerin serbest bırakılması için çatışmalara ara verilmesi konusunda sürekli baskı yaptığını da söyledi.

Google Haberlere Abone ol
ABD'den rehine takasına ilişkin ilk değerlendirme geldi. Biden, tüm rehineler evlerine dönene kadar çabalarının süreceğini söyledi

ABD Başkanı Joe Biden, İsrailli ve diğer rehinelerin bugün serbest bırakılmasını "Bu sadece bir başlangıç ama şu ana kadar iyi gitti" ifadeleriyle tanımladı.

Basın toplantısında konuşan Biden, bugünü "bir sürecin başlangıcı" olarak gördüğünü söyledi.

'GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIK'

BBC'deki habere göre ABD Başkanı, tüm rehineler evlerine dönene kadar "durmayacağız" dedi.

Biden, hem Gazze'ye daha fazla insani yardımın girmesi hem de rehinelerin serbest bırakılması için çatışmalara ara verilmesi konusunda sürekli baskı yaptığını söyledi.

Biden "Hamas bu insanları kaçırdığı andan itibaren ekibimle birlikte serbest bırakılmalarını sağlamak için gece gündüz çalıştık. Bu anlaşmanın sağlanmasına yardımcı olmak için Katar Emiri, Mısır Cumhurbaşkanı El Sisi ve İsrail Başbakanı Netanyahu ile defalarca görüştüm" dedi.

NE OLMUŞTU?

İsrail-Hamas arasındaki çatışmaların 49'uncu gününde bu sabah devreye giren 4 günlük ateşkesin ardından rehine takası da başladı.

Varılan anlaşma kapsamında Hamas'ın elindeki 13 İsraillli ile 10 Tayland ve 2 Filipinli işçiden oluşan ilk rehine grubu Kızlıhaç yetkililerine teslim edildi.  Rehineler, ardından Refah Sınır Kapısı'nda Mısırlı yetkililer tarafından teslim alındı.

 İsrail basını rehinelerin buradan Kerem Shalom Sınır Kapısı'na transfer edildiğini duyurdu. Bunun karşılığında İsrail de rehin tuttuğu 39 Filistinliyi serbest bıraktı. Katar Dışişleri Bakanlığı İsrail hapishanelerindeki 39 kadın ve çocuk rehinenin serbest bırakıldığını doğruladı. 

Hamas, "İsrail elindeki bütün Filistinli esirleri serbest bırakırsa biz de elimizdeki İsrailli esir askerleri serbest bırakmaya hazırız." açıklamasında bulunmuştu.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler Biden esir İsrail Hamas
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin