AA'nın Fransızca ofisi açıldı

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, merkezi Tunus'ta olan AA Fransızca yayınının resmi açılışını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
AA'nın Fransızca ofisi açıldı

AA Yönetim Kurulu üyeleri ve diğer üst düzey yöneticilerden oluşan bir heyetle dün Tunus'a gelen Öztürk, Anadolu Ajansı'nın kuruluşunun 94'üncü yıl dönümü olan 6 Nisan'da haber dilleri arasına aldığı Fransızca yayının resmi açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Ömer Gücük ve Tunus eski Başbakanı Ali el-Urayyid'in yanı sıra Türkiye, Tunus ve Afrika'dan pek çok önemli isim de hazır bulundu.



Ortadoğu ve Afrika Bölge Yayın Yönetmenliği bünyesindeki AA Fransızca Yayını'nın resmi açılış ve tanıtım töreninde konuşan Öztürk, "Dünyaya haberleri kıyaslama fırsatı sunmak istiyoruz" dedi.



Genel Müdür Öztürk, Fransızca yayının merkezi olan Tunus'a büyük önem verdiğini ve kendileri için Fransızca yayının çok önemli olduğunu ifade etti. Birçok ajansın birçok ülkede çalışmasına engel olunduğuna işaret eden Öztürk, AA'nın tarafsızlığı sayesinde çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı. 



Öte yandan törene katılan Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Ömer Gücük, AA'nın ileriye dönük vizyonundan duyulan memnuniyeti dile getirdi. Gücük, "AA'nın Fransızca yayın yapmasından dolayı gurur duyuyorum" ifadesini kullandı.



Tunus eski Başbakanı Ali el-Urayyid ise Tunus'ta AA'nın Fransızca ofisinin açılıyor olmasının Arap dünyasında ve özellikle Tunus'ta özgürlükler konusunda iyileşmeler olduğunu gösterdiğini belirtti. Urayyid, "Yeni ofisinden dolayı AA'yı tebrik ediyorum" diye konuştu.



Fransızca yayınla AA, Senegal'in başkenti Dakar, Paris ve Brüksel’de bölge ofislerinin yanı sıra Burkino Faso, Fildişi Sahilleri, Gine, Orta Afrika, Mali, Gabon, Madagaskar ve Komor Adaları’nda muhabir bulundurarak bölgedeki serbest gazetecilerle çalışacak.



Tunus merkezli olmak üzere Cezayir, Fas, Senegal, Nijer, Fransa ve Belçika gibi Fransızca konuşulan ülkelere yayın yapmayı öngören AA, Ortadoğu ve Afrika Bölge Yayın Yönetmenliği bünyesinde başlayan Fransızca yayın ile söz konusu bölgelerde meydana gelen önemli gelişmeleri aynı anda Türkçe, Arapça, İngilizce, Rusça, Kürtçe ve Boşnakça olarak dünya medyasına ulaştırmayı hedefliyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin