2022 yılı asgari ücretini belirlemek için son toplantı bugün yapılacak! Sendikalar, işveren temsilcileri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in de katılacağı toplantı sonrası asgari ücretin açıklanması bekleniyor.

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği 2022 yılının asgari ücreti için son toplantı bugün yapılacak. Toplantıya; sendikalar, işveren temsilcileri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de katılacak. Asgari ücret için düşünülen formüle göre çalışanlar artık daha az vergi ödeyecek. Birinci vergi dilimi, yıllık brüt asgari ücret miktarına çekilerek çalışanlara bin 500 liralık katkı sağlanacak ve böylelikle 252 lira işçinin cebinde kalacak.

Google Haberlere Abone ol
2022 yılı asgari ücretini belirlemek için son toplantı bugün yapılacak! Sendikalar, işveren temsilcileri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in de katılacağı toplantı sonrası asgari ücretin açıklanması bekleniyor.

Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında resmi süreç devam ediyor. 

Milyonların gözü kulağı da asgari ücretin 2022 yılında ne kadar olacağında. sendikalardan farklı rakamlar gelirken, görüşmelere katılan Türk-İş, 3. toplantı sonrası ilk kez rakam verdi. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, ekonomik koşulların etkisiyle işçinin alım gücünün düştüğüne dikkat çekti ve 4 bin liranın altındaki bir asgari ücretin kabul edilemez olduğunu söyledi.

 TİSK'ten 3 bin 100 lira yalanlaması

Diğer yandan toplantının ardından açıklama yapan Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, TİSK’in 3 bin 100 lira civarında bir rakamı doğru bulduğunu, TÜRK-İŞ’in 3 bin 900 liranın altına düşülmeyeceğini belirttiğini kaydetti.

TİSK tarafından yapılan açıklamada ise "Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında asgari ücrete ilişkin hiçbir teklif veya rakam dile getirilmemiştir" denildi.

Açıklamada, Konfederasyonun asgari ücretin 3 bin 100 lira olarak belirlenmesi yönünde bir önerisinin olmadığını duyurdu.

3 konuda uzlaşma sağlandı

Öte yandan TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç Akansel Koç, TÜRK-İŞ ile “Asgari ücretteki işçi primlerinden de 5 puanlık indirim yapılması (işveren payında olduğu gibi), gelir vergisi birinci diliminin yıllık brüt asgari ücrete eşitlenmesi ve asgari ücret işveren desteğinin toplu sözleşmeleri işyerlerinde yüzde 6, diğerlerinde yüzde 3 olarak belirlenmesi” olmak üzere 3 konuda uzlaşmaya vardıklarını söyledi.

  Son toplantı bugün

Dördüncü toplantı ise bugün yapılacak. İşçi ve işveren temsilcilerinin katılacağı toplantı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in ya da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2022 yılı asgari ücreti ilan etmesi bekleniyor.

Asgari ücret için düşünülen son dakika formülüne göre çalışanlar artık daha az vergi ödeyecek. Birinci vergi dilimi, yıllık brüt asgari ücret miktarına çekilerek çalışanlara bin 500 liralık katkı sağlanacak ve böylelikle 252 lira işçinin cebinde kalacak.

2021 ASGARİ ÜCRET NE KADAR? 
Asgari ücret brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira 90 kuruş.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin